Glas Javnosti

NAJČEŠĆI SNOVI I NJIHOVO ZNAČENJE: Padanje u provaliju, seks, golotinja, bežanje, smrt...

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti/prva.rs

Da li sanjate da ste zarobljeni

To je samo odraz onoga kako se osećate u životu ali i toga da možda ne možete da donesete neke odluke iako biste to želeli. One su možda vezane za posao, ljubav, zdravlje...

Snovi često otkrivaju ono čime je naša podsvest preokupirana. Tumačenje snova nije jednostavno, poželjno je scene iz sna povezati sa osećajima.

Na primer, ako san u vama izaziva strah, budite se oznojani i u grču, potreseni... zapitajte se od čega trenutno strahujete u stvarnom životu. Ako se usmerite na svoje dominantne emocije u snu i u budnom životu, lakše ćete izvući značenje iz snova.

Ovo su najčešći snovi i tumačenja šta oni mogu da otkriju

Ispadanje zuba

Možda ste preokupirani svojim izgledom ili time što starite, ali možda se radi o tome kako strahujete da ćete postati "nevidljivi" drugim ljudima.

Određene ljude

Oni prikazuju neku od vaših osobina na koju bi posebno trebalo da obratite pažnju, zavisno od toga kakvog čoveka ste sanjali. Ako sanjate određene ljude, to može da znači kako postoje problemi u međuljudskim odnosima koje bi trebalo rešiti, a može i ukazivati na to kako ste previše odvojeni od nekog aspekta svoje ličnosti.

Povrede

Ako ste u snu ranili sami sebe, to može značiti da strahujete kako ćete nekim svojim postupcima zagorčati sami sebi život. Ukoliko vas je povredio neko drugi, tad ste možda preokupirani osećajem kako ste izolovani od drugih, a vi niste krivi za to. Ako sanirate sami sebi rane, to pokazuje kako se oporavljate od toga što vas je neko povredio.

Kuću ili određenu sobu

Takav san pokazuje kako se radi o umu sanjara, a ako se sanjaju spratovi i različite prostorije, to može pokazivati različite aspekte psihe. Na primer, snovi o podrumu pokazuju kako vas podsvesno muči to što ljudi ne prepoznaju koliko ste dobri i važni. Pojavljivanje spavaće sobe u snovima predstavlja zaokupljenost intimnim mislima, osećajima i sećanjima.

Hranu

Ona u snovima simbolizuje znanje, odnosno ona je prikaz naših misli, razmišljanja. Pokazuje da ste skloni puno da razmišljate kao i da ste gladni znanja, razvijanja intelekta, doživljavanja novih i poučnih stvari.

Školu

Tu se može raditi o tome kako ste opterećeni učenjem i polaganjem ispita, ali i potrebom da nešto naučite iz trenutnog stanja ili iz prošlosti. To može pokazivati kako osećate potrebu da preispitate sami sebe i svoj život.

Golotinju

Ukazuje na to da ste iskreni i otvoreni, odnosno kako ste otvoreno nešto rekli ili napravili, ili iskreno pokazali emocije do te mere da ste počeli da se osećate izloženo i ranjivo.

Seks

Snovi o polnom odnosu mogu da predstavljaju ujedinjenje nesvesnih želja i emocija sa svesnim priznanjem toga, odnosno potreba da nešto priznate. Može da simbolizuje stvaranje novih, intimnih odnosa sa drugima ili sa sobom. Ponekad snovi o seksu jednostavno pokazuju kako čeznete za tim.

Neko vas proganja, a vi bežite

San je neprijatan, zastrašujuć ili napet. Takav san pokazuje kako bi trebalo da obratite pažnju na nešto u svom životu. Možda se radi o nečemu što izbegavate, a zapravo bi trebalo da se uhvatite u koštac s tim i to rešite.

Padanje

Nekontrolirano padanje bez dolaska do tla simbolizuje kako imate manjak kontrole u nekim aspektima života i osećate potrebu za kontrolom. Može ukazivati i kako se bojite da pustite neke stvari ili ljude iz svog života.

Izdaju voljene osobe

To samo pokazuje kako podsvesno znate da u odnosu sa vašim partnerom ne cvetaju ruže ili nemate poverenja u njega, osećate da niste dovoljno bliski, sumnjate da vas vara...

Smrt

Snovi o smrti simbolizuju promenu, pomak od jednog stanja uma u drugo, novi početak. Iako mnogi doživljavaju sanjanje smrti kao nešto zastrašujuće ili negativno, to se obično povezuje sa dramatičnim promenama u životu.

Groblje i mrtvace

Ako sanjate grob ili groblje to može da znači kako ste zabrinuti da je jedan deo vas umro, nestao, da ste se promenili, a niste zadovoljni s tim. Ako sanjate mrtve ljude, tu može da se radi o tome da ne možete da zaboravite nečiju nedavnu smrt, nekoga poznatog ili nepoznatog.

Zarobljeni ste

To je samo odraz onoga kako se osećate u životu kao i toga da možda ne možete da donesete neke odluke iako bi to želeli. To je možda vezano za posao, ljubav, zdravlje...

Izgubljeni ste

To opet pokazuje čime vam je podsvest zaokupirana - možda ste u velikim problemima koje ne znate kako da rešite ili vam život ne ide u smeru koji ste zamislili i to vam ne da mira.

Razna vozila

Vozila u snu simbolizuju sredstvo kojim proživljavate nešto u stvarnom životu, koliko uticaja imate na nešto ili prepreke na koje nailazite. Vrsta i veličina vozila šalje različite poruke. Na primer, velika vozila mogu da simbolizuju nešto vezano za crkvu ili firmu, ambulantno vozilo ukazuje na potrebu za ozdravljenjem, a policijsko na potrebu za disciplinom.

Bebu

Označava nešto novo u vašem životu. Može predstavljati novu ideju, razvoj u novom smeru ili potencijal za rast u nekom aspektu vašeg života.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR