Glas Javnosti

МУМИЈА ПРАВЕ ЖЕНЕ ИЛИ ЛУТКА: МИСТЕРИЈА КОЈА ПРОГОНИ СВЕ ПОСЕТИОЦЕ ЈЕДНОГ САЛОНА ВЕНЧАНИЦА; КАДА ЈЕ ВИДИТЕ ПОДИЋИ ЋЕ ВАС ЈЕЗА

Zanimljivosti
Autor: Глас јавности/ Блиц.рс/ од 21.09.2018.

У мексичкој држави Чивава налази се наизглед обична продавница венчаница, али у њеном излогу стоји Ла Пасквалита, права туристичка атракција. На први поглед ради се о лепој лутки, али ако мало боље погледате схватићете зашто људи већ годинама расправљају о њој.

Ла Пасквалита изгледа много реалније од иједне друге лутке из излога, толико да људи верују да се заправо ради о мумији праве жене!

Не само да је њено лице изузетно експресивно, са све трепавицама и верно направљеним очима, већ су и њене шаке направљене детаљно, а и на њеним ногама се виде и вене.

Она привлачи бројне туристе из Мексика и иностранства још откако се први пут појавила у излогу продавнице 1930. године.

Локално становништво се одмах запрепастило не само чињеницом да лутка толико личи на праву жену, већ и њеном сличношћу са преминулом ћерком власника.

Према причама које круже у том месту, девојка по имену Пасквала Еспарса се спремала за удају када ју је ујео паук црна удовица. На дан венчања она је преминула од отрова. Убрзо након њене смрти, у излогу продавнице њеног оца осванула је лутка која је довела до стварања бројних легенди.

Многи сматрају да се ради о савршено очуваној мумији преминуле девојке. Муштерије су годинама говориле да имају осећај да их прати Ла Пасквалитин поглед свуда по продавници, а неки су чак тврдили да је она мењала положај. Чак су и запослени у продавници пријављивали необичне ствари везане за ову лутку.

– Сваки пут кад се приближим Пасквалити, избије ми зној из руку. Њене руке су толико реалистичне и она чак има и варикозне вене на ногама. Верујем да је она права особа – рекла је Соња Бурсијага, једна од радница, преноси сајт “Алл Тхат ис Интерестинг”.

Друга легенда пак наводи да је Ла Пасквалита заиста лутка, односно да је на почетку била само лутка. Према тој причи, један француски мађионичар, кога је очарала њена лепота, посећивао је њен прозор сваке ноћи и оживљавао би је па, па би онда њих двоје плесали целе ноћи по граду, а затим би је враћао у излог сваког јутра.

Било како било, немогуће је утврдити порекло лутке и могуће је да је чак и име Пасквала Еспарса измишљено. Садашњи власник је свестан да му она добро утиче на посао, па се и он труди да одржи легенду у животу.

– Да ли је то истина. Ја заиста не могу да вам кажем – рекао је он.

 

Глас јавности/ Блиц.рс/ од 21.09.2018.

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR