Glas Javnosti

MOCART: Serenada Mala noćna muzika je omiljena ovim kokoškama

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Postoje brojne metode i načini da poboljšamo biološku aktivnost biljaka i životinja, a nije nepoznanica da i oni bolje funkcionišu ako rastu i razvijaju se u prirsustvu muzike. Ovo je zanimljiva priča o jednom farmeru koji uzgaja kokoške.

Jedan turski farmer je unapredio svoj način uzgoja živine pa tako danas postiže neverovatne rezultate. Verovali ili ne, on svojim kokoškama pušta klasičnu muziku i kaže da je dokazano da ova vrsta muzike povećava proizvodnju jaja za 8 do 10 odsto. Naravno, on ne isključuje dobru ishranu i svakodnevnu brigu i kaže da, što se više brine o svojim kokoškama, to one daju bolje rezultate.

Ovo je farma gde su kokoške pre eksperimenta davale 5.000-5.600 jaja nedeljno, a onda se ovaj broj povećao. Otkad kokoške slušaju Mocarta, broj jaja koje nose povećao se na 5.800 do 6.000 jaja na nedeljnom nivou.

Osim toga, turski farmer Subasi je u međuvremenu upoznao jednog operskog pevača koji je počeo da pravi poseban repertoar koji će kokoške slušati i tako je došao do zaključka da im najviše prija Mala noćna muzika. Iako ova cela priča možda nekim zvuči nestvarno i šaljivo, dokazano je da muzika utiče kako na ljude, tako i na životinje, pa čak i biljke. U ovakvoj atmosferi, životinje su opuštenije, veselije i tako mogu da da daju bolje rezultate.

/Agroinfo.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR