Glas Javnosti

MEDICINSKI FENOMEN: Dečak rođen sa samo dva odsto MOZGA danas izgleda ovako (FOTO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Ovaj dečak je medicinsko čudo, premašio je očekivanja i roditelja i lekara.

To danas kažu roditelji dečaka po imenu Noa Vol. Pre devet godina, svetski mediji pisali su o njemu - dečačić je rođen sa svega dva odsto mozga.

- Kada sam se porodila, lekari su mi saopštili da teško da će Noa preživeti, a da će svakako biti u vegetativnom stanju - kaže njegova majka Mišel (49). Ona i njen suprug Rob (55) su, kažu, pali u potpuni očaj kada su im lekari saopštili sumorne prognoze.Noa je, međutim, pobedio sve te sumorne prognoze u prve tri godine života naraslo mu je 80 odsto mozga, na opšte zaprepašćenje lekara koji su ga prozvali medicinskim čudom.

Za to je posebno zaslužan vanserijski napor roditelja koji su bili rešeni da im sin preživi i da jednog dana i hoda. Obilazili su najveće svetske stručnjake i vodili ga na terapije, a ključni trenutak bio je kada su čuli za neurofizijatra Kena Vera iz Australije.

- Noina majka me je pozvala kada je pročitala tekst o meni na jednom portalu. Radilo se o Martinu Hibertu, žrtvi bombaškog napada u Mančesteru koji je takođe bio kod mene na terapiji. Iako se moj institut ne bavi decom, rešio sam da pokušamo - kaže ovaj stručnjak.

Tako, uz godine truda, terapije i napora, od bebe za koju je rečeno da nikada neće govoriti, hodati ili jesti samostalno, sada je Noa devetogodišnji dečak koji napreduje iz dana u dan.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR