Glas Javnosti

MAGLI VAM SE OGLEDALO U KUPATILU DOK SE TUŠIRATE? Sprečite to uz nekoliko TRIKOVA

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti/prva.rs

Možemo se složiti da tuširanje vrućom vodom tokom hladnih zimskih dana može biti i te kako poželjno i prijatno, iako se kasnije susrećemo sa zamagljenim ogledalom u kupatilu nakon što izađete iz tuš kabine. Može biti prilično iritantno, postoji nekoliko rešenja kako da to izbegnete.

U nastavku vam predočavamo sredstva koja će sprečiti nastanak magle sa ogledala u trenucima kada se kupatilo napuni parom.

Pena za brijanje

Trik je u tome da očistite ogledalo penom za brijanje. Nastaće blagi i nevidljivi sloj na površini ogledala koji će štititi površinu od zamagljena.

Dakle, zamenite uobičajeno sredstvo za čišćenje kremom za brijanje. Po potrebi možete njome očistiti i prozor. Ako nemate kremu za brijanje kod kuće, možete koristiti i deterdžent za pranje posuđa. Nakon što se deterdžent ili pena osuše, ispolirajte ogledalo mekom krpom kako se ne bi videli ostaci.

Sirće

Sirće može brzo da ukroti zamagljena ogledala. Pomešajte sirće i vodu u razmeri 1:1 i nanesite smesu na površinu ogledala čistom krpom!

Obrišite ga drugom čistom krpom i proverite da li su na površini ostali nekakvi tragovi. Ova opcija ima dejstvo do nedelju dana.

Glicerin

Ovaj proizvod možete kupiti u bilo kojoj apoteci. Razredite glicerin sa vodom i obrišite površinu mekim peškirom. Nije tako dugotrajno kao neke druge opcije, ali ipak sprečava da se ogledalo zapari tokom tuširanja.

Sapun

Uzmite komad sapuna za kupanje i nežno ga utrljajte na površinu ogledala. Zatim uklonite sapun sa površine ogledala peškirom ili krpom od mikrovlakana. Možete da navlažite krpu ako se sapun ne skida lako.

Brišite ogledalo dok površina ne bude čista.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR