Sastojci koji su potrebni da bi vaši mafini ispali sjajni su uvek u kući, jaja, brašno, so i po koji dodatak od začina, u zavisnosti od ukusa.
Njegova pripema je jednostavna i brza, što omogućava domaćicama da ne gube puno vremena u kuhinji.
Evo kako se on lako priprema :
- 2 jajeta
- šolja jogurta
- 1/2 čaše ulja
- ravna kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- 10 punih kašika brašna
- pola tikvice
- 100g spanaća
- 1 paprika
- 2 struka belog luka
- 200 g feta sira
Priprema :
Umutite jaja mikserom, dodajte jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo, sir i posolite. Iseckajte sve povrće i ubacite u testo.
Promešajte tako da se masa ujednači. U kalupe za mafine stavite papirne korpice ili ih podmažite uljem, uz malo brašna.
Sipajte testo tako da kalupi budu skoro puni. Zagrejete rerenu na 190 stepeni, pa ubacite kalup sa mafinama i pecite 20 minuta.
Za one koji ne smeju mlečne proizvode uvek ih možete izbeći i dodati sastojke po izboru.