Glas Javnosti

Luksuzni rum posvećen Hemingveju i njegovoj knjizi Starac i more

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Ove godine se navršava 70 godina od objavljivanja knjige Ernesta Hemingveja „Starac i more“.

I ako je legendarni američki pisac bio poznat po nečemu, osim po svojim delima i svojim ženama, to je bila njegova ljubav prema piću. Da bi proslavili ovu književnu prekretnicu, Papas Pilar, brend ruma inspirisan Hemingvejem, objavljuje novo izdanje Legacy 2022.

Papas Pilar destilerija se nalazi na Floridi, gde je Hemingvej nekada živeo, ali brend nabavlja rum iz različitih zemalja.

Legacy Edition 2022 je drugi u seriji i mešavina je devet sorti ovog pića iz Barbadosa, Paname, Dominikanske Republike, Venecuele i domaće destilerije na Floridi. Konačna mešavina se zatim završava u bačvama od francuskog hrasta i konjaka od jabuke kako bi se dobio dodatni ukus.

„Svakodnevno me inspiriše Hemingvej, a Legacy Edition 2022. je način da se proslavi njegovo životno delo“, rekao je glavni destiler Ron Kal. "Ja sam lično odabrao neke od najunikatnijih buradi za doradu: burad od francuskog hrasta i jabuke. Ova bačva za konjak daje snažan karakter jabuke koji je retkost u rumu. Takođe ćete naći note vanile i orlovih noktiju i duboki, bogati završni sloj od meda", dodaje on.

Boca je umotana u kožu i uključuje Moleskine svesku i olovku koje će možda i u vama probuditi velikog pisca. Od svake prodate boce, Papas Pilar će donirati 20 dolara Fondaciji Guy Harvey Ocean, organizaciji posvećenoj očuvanju koralnih grebena.

Rum je sada dostupan na sajtu Papas Pilar, a u maloprodajnim objektima će se naći od 1. novembra. Biće tu i jubilarni set koji uključuje posudu za led i kopiju knjige „Starac i more“.
SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR