Glas Javnosti

LUFTIRANJE SOBE VAŽAN FAKTOR ZDRAVLJA ILI MIT: Stručnjaci otkrivaju koliko dugo treba da luftirate sobu

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Mnogo je preporuka kako treba sprovoditi svakodnevne radnje, pa, između ostalog, postoji i pravilan način za provetravanje prostorije, koji je bitniji nego što se čini.

Svež vazduh u prostoriji u kojoj najčešće i najviše vremena provodimo poprilično je važan. Strujanje vazduha i, takoreći, menjanje starog za noviji, svežiji, bitna je stavka koja se odražava na nas u mnogim segmentima kao što su zdravlje, raspoloženje ili miris prostorije.

Dolazimo i do pitanja vremena, koliko je zapravo potrebno luftirati prostoriju?

Kada dođe hladno vreme, nekako nam najteže pada da povučemo kvaku prozora i izložimo se hladnom vazduhu unutar našeg toplog doma.

Ali, ipak treba dopustiti da čist vazduh osveži sobu u kojoj provodite vreme.  Kada je razlika toplo-hladno, prozori su često barem malo zamagljeni. Kada otvorite prozor, jedna od glavnih orijentacija vam može biti upravo to zamagljenje. Dovoljno je prekinuti provetravanje onog momenta kada zamagljenost nestane sa stakla i ohladi se okvir prozora sa unutrašnje strane


Treba naći pravu sredinu temperature spolja i one koja je u prostoriji. Kada je hladnije napolju nego unutra, jasno je da vam manje vremena treba da izluftirate sobu i da se može istrpeti tih hladnijih nekoliko minuta.

Eksperti preporučuju da bi trebalo luftirati dva do tri puta dnevno, svega tri do pet minuta prenosi Telegraf

To je odličan način da vazduh prostruji i da se obnovi i pročisti, što je posebno važno u sezoni virusnih infekcija.

Znamo da u hladnije vreme nije najudobnija stvar, ali ćete se sigurno osećati bolje i vratiti energiju kada udahnete "noviji" vazduh, poručuje "Jolie.de".

Tako ćete osvežiti i svoje umne radnje, kao i raspoloženje

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR