Glas Javnosti

LUDO, BIZARNO I NADASVE ČUDNO: Predstavljamo vam najluđu peticiju na koju je Bela kuća morala da (fantastično) odgovori! (FOTO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Ime "Zvezda smrti" onima koji ne prate taj serijal verovatno ne znači previše, ali za ljubitelje "Ratova zvezda" ovo ime predstavlja jedno od najprepoznatljivijih imena na svetu.

A upravo ova zamisao Lorda Vejdera i kreacija Džejlena Ersa, koja je trebalo da bude ultimativno oružje Imperije - što je na svojoj "koži" najbolje osetila rodna planeta princeze Leje Organe, Alderan - poslužila je kao inspiracija za peticiju.

Naime, u oktobru 2013. godine na stranici "Mi, narod" ("We, the people") na kojoj je običnim ljudima omogućeno da iskažu svoj stav ili zatraže nešto osvanula je peticija koja je od vlade SAD tražila da započne izgradnju "Zvezde smrti" najkasnije 2016. godine?!

- Ukoliko bi naši odbrambeni resorsi bili fokusirani na svemirsko-superiornu platformu i oružje poput Zvezde smrti, vlada bi povećala broj poslova na poljima izgradnje, inžinjeringa, istraživanja svemira, ali i mnogih drugih, uz osnaživanje nacionalne odbrane.

Kako je za mesec dana broj potpisnika prebacio brojku od 25,000, vlada Amerike je morala zvanično da uputi odgovor na ovaj zahtev. 

I, ruku na srce, nisu razočarali:

- Administracija deli vašu želju za novim poslovima i jakom odbranom, ali "Zvezda smrti" nije na vidiku. Evo nekoliko razloga zašto:

1. Procenjeno je da bi izgradnja koštala preko 850,000,000,000,000,000 dolara. Mi pokušavamo da smanjimo deficit, ne da ga povećamo.

2. Administracija ne podržava dizanje planeta u vazduh.

3. Zašto bismo potrošili toliki novac koji ljudi daju na porez na oružje koje može da raznese jedan čovek?

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR