Glas Javnosti

LUDILO POČELO! Ovo je najskuplji božićni džemper na svetu optočen dijamantima i 24-karatnim zlatnim koncem

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Praznici su namenjeni razbacivanju i ludilu! A prilika da to učinite je prodaja božićnog džempera koji dolazi ukrašen dijamantima i zlatom.

Nije obična odeća, dizajnirao ju je umetnik iz Londona Aidan Liban koji je potrošio svu svoju životnu ušteđevinu da ga kreira. Njegova luksuzna marka košta 39.859 dolara i dala mu je oznaku najskupljeg božićnog džempera koji je ikada napravljen.

Luksuzna odeća ima dizajn irvasa ukrašenog srebrnim zvezdama optočenim dijamantima, nitima od 24-karatnog zlata, italijanskom svilenom postavom i prekrivena je hiljadama Svarovski kristala. Očigledno je bilo potrebno 3.000 sati i mnogo truda da se uloži.

Ideja da se napravi skakač pogodila je Libana tokom izolacije kada je živeo sam. Svilu od 24 karata nabavio je u specijalizovanoj francuskoj radnji i 150 dijamanata od specijaliste Haton Gardena. Završetak čitavog projekta koštao ga je 9.300 dolara.

Dok je glavni deo džempera napravljen od vune i pamuka, iznutra je obložen prelepom svilom koja je „meka kao mače“.Štaviše, dijamanti imaju male nedostatke, dok irvasi imaju Svarovski zlatni medaljon oko vrata

Komentarišući to, nadobudni umetnik je u izjavi rekao: „Imao sam viziju i ostvario sam je. Želeo sam da napravim nešto veličanstveno i privlačno – što sam i uradio… Mnogo sam improvizovao dok sam to pravio,  imam tačno gde svaki element treba da ide.”

Dalje je dodao: „Božićni džemperi nikada nisu bili u mojoj porodičnoj tradiciji, pa sam mislio da ću to uraditi sa stilom. Ko god da je kupi, može da je nosi, ali neće se moći prati jer je tako delikatan. Vreme koje mi je trebalo je glavni faktor u ceni; trebalo mi je toliko vremena. Imao sam vremena da radim na tome samo uveče i vikendom. Sada sam švorc, pa moram da ga prodam. Mislim da vredi svakog penija.’

Liban, koji takođe radi kao stilista slavnih, nada se da će prodati džemper za pet cifara, pa čak i donirati deo novca. Za zainteresovane, džemper je trenutno dostupan za prodaju na veb stranici umetnika.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP