Glas Javnosti

Kuku i lele! Mnogo su ružni, a izabrali najružnijeg!

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

On je najružniji, a dobio je 5.000 dolara! Evo o čemu je reč!

Već pola veka u Americi, u Petalumi u Kaliforniji održava se takmičenje za izbor najružnijeg psa!
Ove godine na sajmu "Sonoma-Marin” bilo je osmoro učesnika, to su psi koji uglavnom potiču iz skloništa za pse gde su boravili pre nego što su udomljeni, a titulu najružnijeg na svetu odneo je osmogodišnji pekinezer Vajld Teng. 

Vajld Teng iz Oregona bio je učesnik na pet takmičenja za najružnijeg psa na svetu. Konačno, sada je stigao do prve pobede.

Pekinezeru je inače, kada je bio štene, sa samo deset nedelja, dijagnostikovana pseća kuga što mu je sprečilo rast zuba i izazvalo poremećaj mišića u jednoj nozi.

Na veb-sajtu organizatora se navodi da "takmičenje ima za cilj da širi ideju o važnosti zalaganja za ljubav prema svim životinjama i o prednostima udomljavanja“.


Vlasnica ovogodišnjeg pobednika, En Luis dobila je i nagradu - 5.000 dolara, a očekuje je i učešće u emisiji NBC Today.

Drugoplasirani na takmičenju bio je 14-godišnji mops po imenu Rim.

Foto: printscreen Instagram

Na trećem mestu je belodlaki mešanac, takođe 14-godišnji pas po imenu Dejzi Mej, koji je spasen sa ulice sa dve godine. Zbog teškog života, pas je izgubio zube, dlaku i vid.

Foto: printscreen Instagram

Među ostalim učesnicima su bili mešanci, uključujući 14-godišnjeg mešanca briselskog grifona i mopsa po imenu Fredi Merkjuri.

Fredi nije osvojio nagradu ove godine (bio je to njegov debi) ali je on zvanična maskota lokalnog kamiona za prodaju sladoleda, i često se pojavljuje na lokalnim rođendanskim zabavama, kao i na sportskim događajima u kojima učestvuju mladi.

Glasanje je sproveo poseban žiri, a javnost je mogla da glasa onlajn za pobednika publike, i to priznanje je pripalo mopsu Rimu.

Među članovima žirija su ove godine bili dopisnik En-Bi-Si-ja Gedi Švarc, zagovornica ljudskih prava Linda Vitong Ejbraham i državna blagajnica Kalifornije, Fiona Ma.

Ideja za događaj potekla je od stanovnika Petalume Rosa Smita 1971. godine kao način da se skupe sredstava za udruženje "Old Adobe", a sajam „Sonoma-Marin” je domaćin događaja od 1988. godine.SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR