Glas Javnosti

KUĆNA POMOĆNICA KRALJEVSKE PORODICE OTKRIVA TAJNE: Evo kojim trikovima da učinite KUĆU SAVRŠENOM!

Zanimljivosti
Autor: Glas Javnosti

Kućna pomoćnima kraljice Elizabete Barbara Alred, deset godina je bila glavna kućna pomoćnica kraljice Elizabete II, a sad je podelila najvažnije savete za čišćenje, kao i stvari koje nisu poznate o kraljevskoj porodici.

Izbeljivač nikako

Da bi nečije kraljevsko kupatilo blistalo, postoji stroga procedura.

Izbeljivač je zabranjen jer uklanja sjaj s porcelana, pa se umesto njega koristi proizvod protiv kamenca.

Hromirane slavine mogu da se održe čistim pomoću paste od dve kašike soli i jedne kašike belog sirćeta - koje se mogu nanositi četkicom za zube ili vatom. Pomešajte limunov sok i prašak za pecivo u pastu i ostavi na površini dva sata, pa isperite.

Usisavanje nikako

Bekingemska palata ima 775 soba, pa održavanje čistoće životnog prostora mora da je noćna mora.

U dokumentarnom filmu pod naslovom "Kraljevske sluge", otkriveno je da je usisavač zapravo zabranjen. Umesto usisavanja "čistači metu tepihe, kako buka usisavača ne bi smetala kraljevskim ušima."

Nakit se čisti džinom

Iako se kraljica može pohvaliti impresivnom kolekcijom nakita, ne možemo zamisliti da njeno veličanstvo svakodnevno nosi tijare. Da bi sprečila da njeni dijamanti skupljaju prašinu, kraljičina silistikinja Angela Keli otkrila je svoju neobičnu metodu kako održava kraljičin nakit čistim i blistavim - a uključuje pretres u ormariću s pićima.

"Džin i voda su korisni za davanje kraljevskim dijamantima malo više sjaja", otkrila je.

Kako namestiti kraljevski krevet?

Barbara je otkrila da bi otvoreni kraj jastučnica trebalo da bude okrenut prema krevetu prema unutra, a tačan broj jastuka je dva po osobi.

Jastuci se slažu udarajući ih, a pokrivač se presavija u trećine "po dogovoru" u slučaju da noću bude hladno.

Naravno, pažnja za detalje je ključna, a ako jastuci imaju pruge, svi bi trebalo da budu usmereni u istom smeru. Sve u svemu, perfekcionista Barbara provodi 20 minuta u nameštanju kreveta, a gotov je tek kad izgleda "tako privlačno da želite da zaroniti u njega".

Peškiri su posebna priča

Kako bi peškiri izgledali profesionalno složeni, Barbara je otkrila ključnu tehniku.

Ona složi peškire ravno, a zatim ih preklopi po tri po dužini. Zatim ih stavi na držač za peškire, ili ih opet složi po tri kako bi ih stavila u ormar. Ako se stavljaju u ormar, nabor treba da bude okrenut prema vama.

Kako se čisti prašina?

Poslednje što želimo u svom domu je paučina i prašina, a Barbara ima strategiju i za to.

Kraljevska palata je prepuna starinskih predmeta i ukrasa, a stručnjak za čišćenje kaže kako ih čisti vlažnom krpom za prašinu ili četkom.

Foto: Wikipedia

Drveni nameštaj se nikada ne prska, već umesto toga sredstvo za čišćenje se nanosi na krpu.

Trikovi u kuhinji

Ako želite da očistite mikrotalasnu, postoji trik.

Stavite pola limuna u posudu s vodom u mikrotalasnu na tri minuta. To pomaže uklanjanju neprijatnih mirisa, a takođe olakšava brisanje mrlja.

(Glas javnosti/Blic žena)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR