Glas Javnosti

KRATAK VODIČ ZA KUČKARE: Kako da znate da li je vašem PSU potrebna odeća

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Ako niste sigurni da li da kupite krznenom prijatelju kaputić, ovaj kratak vodič će vam pomoći.

Kada se temperatura spusti, neki psi uživaju u tome, neki ne žele da napuste kuću. Nekada starost ili zdravtsveni problemi mogu da učine hladnoću nepodnošljivom.
Da bismo pomogli našim voljenim prijateljima, možemo dodati dodatni sloj topline, ali kada je psu potrebna odeća?


Fiziološki gledano, psi imaju sposobnost da održavaju svoju telesnu temperaturu u optimalnim granicama čak i kada se okolna temperatura razlikuje dosta u odnosu na unutrašnju.

Veličina psa  je bitna i kada je u pitanju zadržavanje telesne toplote - što je pas veći, moći će i na nižim temperaturama da bude radostan. Pored toga, kvalitet dlake, nivo aktivnosti, starost, zdravlje takođe su važni faktori.

Vaš pas će vam reći da li je potrebno da ga obučete
Ako je vašem psu hladno, njegovo ponašanje će vam reći. Možda izgleda da nerado izlaze napolje, hodaju veoma sporo, pokazuju da cvile ili laju, čak i drhte. Morate pažljivo da pratite i tražite suptilne promene u njihovom tipičnom svakodnevnom ponašanju i onima znacima koji mogu izgledati potpuno nepovezani sa hladnoćom! To može potrajati, ali kada ga jednom identifikujete, nikada više nećete propustiti, pišu Magazin novosti.

Najvažnija stvar koju možemo da uradimo za naše četvoronožne prijatelje je da postanemo pažljivi posmatrači, posebno kada se uslovi menjaju spolja i unutar njih samih  tokom vremena. Kao i u svim odnosima, razvoj ove svesti zahteva posao, ali to je posao koji je vredan truda.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR