Glas Javnosti

Kovid je tigar. Kakav tigar? Strašan tigar! (VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Глас јавности

Posle blizanaca rođenih u indijskom gradu Rajpuru koji su dobili imena Korona i Kovid, i vlasnici privatnog zoološkog vrta u istočnom Meksiku svoju su prinovu, tigra od nepunih mesec dana  nazvali su Kovid.

Vlasnici meksičkog zoološkog vrta kažu da je tigrić, koji je došao na svet 15. marta, zasad malen i veseo i više nalikuje plišanoj igrački nego bengalskom tigru, ali njegove su kandže već oštre i bez sumnje će jednog dana kada odraste biti opasan. Poput COVIDa-19, šale se oni.
 
"Dolazak tigrića Kovida na svet neverovatan je poklon za naš zoološki vrt. S obzirom na sve što se trenutno događa u svetu, on je naš tračak nade", rekla je Kicija Rodrigez, veterinarka zoološkog vrta "Bio Zoo" koji se nalazi u Kordobi u državi Verakruz, istočno od grada Meksika.


 
Vlasnik zoološkog vrta Gonzalo Rodrigez, kaže da je ime tigriću dala njegova ćerka, koja je na taj način želela da podigne svest javnosti o ekološkim pitanjima, uprkos pandemiji koja je paralizovala pola sveta.
 
"Ime u sebi nosi nadu. To je naziv virusa koji nas upravo uči da treba da vodimo više računa o sebi i o svojim bližnjima, ali da istovremeno moramo da razmišljamo i o potrebi očuvanja planete na kojoj živimo", kazao je Rodrigez.

(Izvor: Hina/021)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR