Glas Javnosti

KORISNICI JUTJUBA redovno klikću na NACISTIČKI SIMBOL a da to i ne znaju: Sličnost sa KRSTOM VERMAHTA a sličnost je VIŠE NEGO OČIGLEDNA!

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Stilizovana verzija Gvozdenog krsta amblem je Vermahta - “odbrambenih snaga” (primitivni ptrevod) oružanih snaga Nacističke Namačke od 1935. do 1945. godine.

Danas se ovaj simbol “nalaz”i na ikoni Jutjuba kojom je omogućeno prilagođavanje pregleda video snimka na ekranu. Iako to zapravo nije pravi Gvozdeni krst, priznaćete neodoljivo podseća na isti.

Gvozdeni krst  je nemačko vojno odlikovanje koje je ustanovio kralj Fridrih Vilhelm III od Pruske i koje je prvi put dodeljeno 10. marta 1813. Godine.

Gvozdeni krst se dodeljivao samo tokom rata i u različitim stepenima u zavisnosti od visine čina vojnog lica.

Pored Napoleonovih ratova, Gvozdeni krst je dodeljivan i tokom Francusko-pruskog rata kao i tokom Prvog i Drugog svetskog rata.Poslednji put je dodeljen u maju 1945. god.

 

Jedini Srbin koji je dobio Gvozdeni krst od vođe Trećeg Rajha Adolfa Hitlera za zasluge u uništavanju “bandita” u okolini Gornjeg Milanovca bio je pripadnik Srpskog dobrovoljačkog korpusa, kapetan Milan Terzić, koji je odlikovan posthumno

Terzić nije slavno završio život jer je zaklan je 1942. godine u svojoj kancelariji, a prema istorijskim zapisima to je učinio Golub Erić, ravnogorski špijun ubačen među Stražare u Milanovcu.

Gvozdeni krst je posle Drugog svetskog rata, prihvaćen i kao simbol nekih američkih subkultura kao što su bajkeri, surferi i zaluđenici za frizirane i ručno pravljene automobile koji ovaj simbol koriste u najrazličitijim oblicima.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR