Glas Javnosti

KORISNI SAVETI: Kako da zimi PRAVILNO negujete ruke da vam koža ne bi bila suva, ispucala i hrapava

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Koža na rukama je veoma delikatna i obično jako suva i zato ona prva “nastrada” kad je dođe zima i tempretaura u termometru se spusti.

Koža postaje suva, ispucala i hrapava i zbog toga joj je neophodna posebna nega i zaštita.

Pogledajte neka osnovna pravila zimskog negovanja ruku. 

Uvek nosite rukavice 
Najlakša stvar koju možete da učinite za svoje ruke jeste da uvek nosite rukavice koje će ih štititi od vetra i mraza. Bez obzira da li napolje izlazite na kratko - da bacite smeće ili da skoknete do prodavnice, rukavice uvek nosite posebno kao vam je koža osetljiva i sklona isušivanju i pucanju.

Nosite gumene rukavice tokom kućnih poslova
Ništa ne šteti rukama kao hemikalije u sredstvima za čišćenje. Zato uvek treba da nosite gumene rukavice tokom obavljanja kućnih poslova - i leti, a posebno zimi kada je koža osetljivija. Prevelika izloženost vodi i hemikalijama iz ruku izvlače prirodne lubrikante i vlažnost. Iz istog razloga ne preterujte sa pranjem ruku osim ako vam to posao ne nalaže. Radije koristite gelove za dezinfekciju.

Dobra hidratacija
 U tašni uvek nosite hidrantnu kremu za ruke i mažite je nakon svakog pranja ruku, ali i kad osetite zatezanje. Dobru kremu za ruke možete napraviti i same - jednostavno pomešajte malu količinu putera, meda i ubacite malo lekovitih biljaka kao što su kopriva ili konjsko kopito. Izbegavajte kreme koje u sebi sadrže petrolej.

Maska za ruke
Kao što postoje razne maske za negu lica isto tako postoje maske za ruke koje možete napraviti sami u svom domu. Preporučujemo da je koristite uveče pre spavanja kako bi koža upila hranljive sastojke. 

Priprema: Pomešajte kašiku glicerina, 2 kašike maslinovog ulja, sveže ceđeni sok jednog limuna, žumance i 1 decilitar ružine vodice. Nanesite masku na ruke ostavite da deluje 15ak min, pa isperite.

Podjednako delotvorne jeste i maska od krompira i mleka.

Priprema Izgnječite kuvani krompir i pomešate sa nekoliko kašika mleka, pa nanesete.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR