Glas Javnosti

KOLIKO NOVCA MARK ZAKERBERG DAJE NA OBEZBEĐENJE: Telohranitelji šefa FEJSBUKA SU MILIONERI ali posao im nije lagan!

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Normalno je da poznate slavne ličnosti imaju svoje službe za obezbeđenje, kao i telohranitelje koji su iz njih 24 sata. Isti slučaj je i sa Markom Zakerbergom, osnivačem Fejsbuka, koji za svoje obezbeđenje izdavaja milione dolara.

Plate ljudi zaposlenih u njegovom obezbeđenju su porasle uprkos pandemiji korona virusa.

Na krajnju cifru je uticala i sezona izbora u Sjedinjenim Državama, pri čemu je bezbednost podignuta na viši nivo

Slobodno možemo reći da su zaposleni u njegovom obezbeđenju milioneri, mada im posao svakako nije lak i naivan.

Prema pisanju Biznis Insajdera, Fejsbuk je u 2020. Zakerbergovim telohraniteljima platio 23 miliona dolara, što je za tri miliona dolara više nego u 2019.

U izjavi punomoćnika koju je podnela kompanija navodi se da je "Zakerberg sinonim za Fejsbuk, te su samim tim sve negativne emocije direktno povezane sa kompanijom - neretko direktno prenesene i na njega".

Iako je 2020. bila generalno krizna godina, sa zdravstvene i ekonomske strane, Fejsbuk te finansijske potrese nije osetio. Štaviše, zaradili su još više novca, baš kao i Amazon, usled mera karantina. Godišnji izveštaji programa obezbeđenja nalažu da su plate telohranitelja skočile upravo zbog pandemije i novih troškova putovanja.

Na krajnju cifru je uticala i sezona izbora u Sjedinjenim Državama, pri čemu je bezbednost podignuta na viši nivo. Sve skupa, troškovi podrazumevaju privatno obezbeđenje Zakerberga u njegovim rezidencijama i tokom privatnih putovanja, kao i godišnje troškove za njegovo osoblje i nabavku, instalaciju i održavanje bezbednosnih mera njegovih rezidencija, uz godišnji "džeparac" u visini od 10 miliona dolara za dodatne troškove vezane za ličnu bezbednost njega i njegove porodice.

U izjavi dalje stoji da "Komitet za kompenzacije, nominacije i upravljanje veruje da su ovi troškovi opravdani i neophodni u svetu u kom su pretnje smrću svakodnevna stvar i uz činjenicu da je šef Fejsbuka tražio da dobija platu u visini od jednog dolara godišnje, bez bonusa i drugih kompenzacija".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR