Glas Javnosti

KOLIKO KONJA VIDITE NA SLICI? Naučnici i slikari se ŽESTOKO posvađali zbog ove iluzije, nisu mogli da veruju svojim OČIMA (FOTO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Optičke iluzije obično izazivaju pometnju na internetu, ali nedavna slika za koju se kaže da prikazuje nekoliko konja na vrhu planine izazvala je svađu između njenog tvorca i gomile naučnika - ali koliko ih možete videti?

Portret Bev Dulit sa pet konja koji zajedno stoje na snežnoj planini sada je u centru pažnje. Na slici vidimo prikaz koji izgleda kao četiri šarena konja i ždrebe koji su zbijeni i stapaju se sa stenom i snežnom pozadinom, dajući slici optičku iluziju.Ali naučnici kažu da Dulitova slika zapravo ima sedam konja, a ne pet, kako tvrdi njen tvorac. Prema grupi, slika je napravljena od sedam konja uključujući neke delimične konje poput konjske glave i zadnjeg dela. Ako ne možete da vidite sedam, možda bi ova duhovita beleška jednog od naučnika NIEHS-a mogla pomoći.

- Vidim jedno sa leve strane kako gleda napolje, a u sredini su četiri lica grupisana jedno uz drugo – u toj grupi smeđi nos jednog (drugog s leva) pokriva desnu stranu lica onog koji je najniže.

- Desno je mali konj koji stoji postrance, a iznad njega je zadnji deo sedmog. Osim ako ne haluciniram.

Ako još uvek ne možete da vidite sedam, budite uvereni da ste među mnogima koji veruju da je pravi broj prikazan na slici pet.BONUS VIDEO: NEĆETE VEROVATI, ALI OVDE SE PERU PARESKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR