Glas Javnosti

Koliko DUGO treba da šetate psa, kao i sve prednosti koje šetnja nudi?

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Šetnje pružaju vežbu, što je dobro za telo vašeg psa. Hodanje napolju ublažava dosadu kod pasa, dovodeći do srećnijeg i opuštenijeg psa u celini.

Izvođenje psa u dnevne šetnje pruža brojne mentalne, emocionalne i fizičke zdravstvene koristi. Šetnja vašeg psa je takođe odlična za vas. Poput pasa, ljudi uživaju u svim prednostima šetnji napolju, uključujući vežbanje i mentalnu stimulaciju. Mali broj pasa ne bi trebalo da ide u šetnje.
 


Psi koji ne bi trebalo da idu u duge šetnje uključuju one sa zdravstvenim problemima ili fizičkim problemima koji ih sprečavaju da bezbedno i udobno uživaju u šetnji.

Koliko dugo treba da šetate psa?

Odgovor na ovo pitanje zavisi od starosti psa, rase i drugih faktora. Štenci treba da idu u kraće šetnje od odraslih pasa. Štenci imaju puno energije, ali ne i mnogo izdržljivosti, pa se lako umaraju. Vodite ih u kratke šetnje od oko pet do 10 minuta. Stariji psi obično mogu da hodaju duže od mladih štenaca. U zavisnosti od toga koliko je star vaš pas, on takođe može da ima manje izdržljivosti i brže se umoriti od mladog odraslog psa. Optimalno je od oko 20 do 30 minuta. Možete ići malo duže ako je vaš stariji pas u odličnoj formi i želi da nastavi šetnju -magazin.novosti.rs.

Najbolje bi bilo da izvođite vreme za najmanje dve šetnje dnevno.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP