Glas Javnosti

Ko je Meksikanac koji je u "Slagalici" osvojio Srbiju (FOTO/VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Глас јавности

Svoj na svome Karlos Franko pet godina živi u Beogradu, kojim je oduševljen, a kako kaže, u rodnu zemlju će otići, ali samo turistički

Karlos Franko pobrao je sve simpatije publike nakon što se pojavio u „Slagalici“ i plasirao se u četvrtfinale. Meksikanac je u prestonicu Srbije došao pre pet godina, a kako za Kurir kaže, tamo ne planira da se vraća.

Srpskim jezikom i gramatikom barata odlično, a dobro mu ide i opšta kultura, čak i srpska. Iako je prvo veče takmičenja imao tri boda manje od protivnice Milice, sledećegdana popravio je stanje i pobedio.

- Volim kvizove i ovo mi nije prvi put da učestvujem. Već sam se takmičio u „Ja volim Srbiju“, a prvi put sam učestvovao u Meksiku, kada sam imao 15 godina. Najbolje mi ide geografija, tu sam odličan, volim i istoriju, a matematika mi je najslabija - kaže za Kurir ovaj dvadesetsedmogodišnji mladić i objašnjava kako se zaljubio u Beograd.

Karlos Franko     Foto:Youtube/RTS Slagalica

- Prviput sam ovde došao turistički 2012. i dopalo mi se. Zato sam odlučio da se vratim. Po završetku međunarodnih studija u Meksiku, upisao sam master politikologije na Fakultetu političkih nauka i već pet godina sam ovde. Oduševljen sam vašim narodom. Srbi su slični Meksikancima - druželjubivi i otvoreni. Već imam svoj krug prijatelja i ostajem u Srbiji. U Meksiko ću ići, ali samo turistički - kaže on.

(Izvor: Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR