Glas Javnosti

KO IMA VEĆU PETLJU DA PODNESE RAZVOD KADA DOĐE KRAJ : Stručnjaci otkrivaju ovaj ključni momenat

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Stručnjaci kažu da žene imaju već očekivanja o tome kako će partner zadovoljiti njihove emotivne ali i druge potrebe u odnosu na muškarce, što može dovesti do razočaranja odmah posle venčanja

Razvod je jedna od najvećih životnih trauma. Odluka o okončanju braka često je teška, a parovi mogu provesti mesece, ili čak godine u nefunksionalnom braku dok jedna strane ne odluči da preseče situaciju. Ona je veoma često agonija i za supružnike, i za decu ali i okruženje. 


Šta kažu statistike kada je tema razvod, koji činioci su presudni za žene

Statistike kažu da su savremenom zapadnom svetu žene neuporedivno više iniciraju razvod nego muškarci. Brojke variraju od države do države. Primera radi, u Sjedinjenim Američkim državama je to oko 70 odsto. U Velikoj Britaniji je u 2019. godini 62 odsto žena od ukupnog broja zahteva je rešilo da „preseče“. Neke zemlje su čak, poput Velike Britanije, olakšala proceduru za podnošenje zahteva. Ova promena mogla bi, kako se očekuje, da otvori vrata još većem broju žena koje su ranije možda oklevale, da podnesu zahtev za razvod braka.

Odgovor zašto se žene češće odlučuju na ovak korak je kompleksan i predstavlja sublimaciju ekonomskih, društvenih i psiholoških činilaca.

Glas javnosti/T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR