Glas Javnosti

Kako su Srbi 'ZABORAVILI' sopstveni kalendar po kojem postoje samo DVA godišnja doba?

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Po nalogu potpisnika Čedomilja Mijatovića, ministra inostranih poslova, izbrisan je Srpski kalendar i celokupna istorija i nauka srpskog naroda koja se do tada učila na Velikoj školi

Za tu uslugu Čedomilj Mijatović dobio je od austrougarskog cara Franje Josifa titulu grofa, Orden gvozdene krune, penziju i postavljen je za predsednika Srpske kraljevske akademije (današnje SANU)

Srpski kalendar je linija vodilja srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve kroz vreme i istoriju.
Satelitska elektromagnetna istraživanja pokazala su da energije Sunca određuju datume planetarne smene godišnjih doba, odnosno toplog i hladnog perioda u toku jedne kalendarske godine. Po Srpskom kalendaru postoje samo dva godišnja doba, leto i zima, piše portal galaksijanova.
Kada sunce 8. novembra 2018. (po katoličkom kalendaru pape Grgura 13.) pređe u podne preko Pećke patrijaršije, počeće srpska zima 7527. godine. Po Srpskom kalendaru postoje samo dva godišnja doba, leto i zima. Zima započinje na Mitrovdan.
Satelitska elektromagnetna istraživanja pokazala su da energije Sunca određuju datume planetarne smene godišnjih doba, odnosno toplog i hladnog perioda u toku jedne kalendarske godine. Toplota sa Sunca ne dopire do Zemlje, jer se ona kreće u ekstremno hladnom prostoru. Do naše planete dopire samo električno polje najbliže zvezde koje ne nosi toplotu već električnu struju. Konverzijom električne struje nastaje toplota na Zemlji.

Elektromagnetna sila je prvi pokretač svih vremenskih pojava na našoj planeti, pa i smenjivanja godišnjih doba. To dejstvo je nedostupno čovekovim čulima.

Smena godišnjih doba je nematerijalni prirodni elektromagnetni proces, pa se postavlja pitanje kako su naši preci znali da na Mitrovdan počinje zima. Da bi se odredio presek energija koji pokazuje nematerijalnu planetarnu smenu godišnjih doba, potreban je visok civilizacijski nivo. Celokupan proces događa se u prostoru u kojem vladaju dve makroskopske nematerijalne sile: elektromagnetna i gravitaciona sila.

Elektromagnetna sila je prvi pokretač svih vremenskih pojava na našoj planeti, pa i smenjivanja godišnjih doba. To dejstvo je nedostupno čovekovim čulima. U materijalnom svetu nema fizičkih pojava koji bi nagovestile smenu godišnjih doba. Datume koje je čovek izmislio na osnovu fizičkih astronomskih merila nemaju nikakve veze sa stvarnom smenom godišnjih doba. Po važećoj raspodeli godišnjih doba leto je u jednoj, a zima u narednoj godini, a proleće i jesen su izmišljeni.

Po Srpskom kalendaru i kalendaru Sunca, odnosno kalendaru Prirode, leto i zima su u istoj godini. Smena godišnjeg doba nema dimenziju, ima samo svojstvo prolaznosti i nepovratnosti vremena, ali ne i objašnjenje šta je to vreme.

Presek energija na Mitrovdan dokaz je da je Srpski kalendar zasnovan na nematerijalnosti prirode, čija se naučna osnova dokazuje elektromagnetnim pristupom. Leto na severnoj hemisferi traje sedam meseci a zima pet. Postavlja se pitanje da li su naši preci imali naprednu civilizaciju koja je bila sposobna da odredi nematerijalnu elektromagnetnu planetarnu smenu godišnjih doba i da to saznanje unesu u Srpski kalendar. To je nauka koja poznaje proces konverzije električne struje u toplotu.

Jedna od najvećih nepoznanica jeste da se celokupna ovdašnja kompjuterska obrada podataka vrši po jedinstvenom protokolu Srpskog kalendara: godina, mesec, dan. Odakle Srbima ovo saznanje?

Sve do potpisivanja Tajne konvencije 1881. godine između Srbije i Austrougarske, Srpski kalendar je bio zvanični kalendar svih srpskih država i Srpske pravoslavne crkve. Svi upravni akti, spomenici i zapisi bili su datirani po Srpskom kalendaru.

Međutim, po nalogu potpisnika Čedomilja Mijatovića, ministra inostranih poslova, izbrisan je Srpski kalendar i celokupna istorija i nauka srpskog naroda koja se do tada učila na Velikoj školi. Za tu uslugu Čedomilj Mijatović dobio je od austrougarskog cara Franje Josifa titulu grofa, Orden gvozdene krune, penziju i postavljen je za predsednika Srpske kraljevske akademije (današnje SANU). I pametan, i sposoban, i podoban. Treba znati da je Srpski kalendar linija vodilja srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve kroz vreme i istoriju.

(Glas javnosti/ galaksijanova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR