Glas Javnosti

KAKO SU IZGLEDALE ULICE SVETSKIH GRADOVA PRE 100 GODINA? Potpuno novo svetlo na tadašnji gradski saobraćaj (VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Fantastično restaururani snimci od pre jednog veka bacaju potpuno novo svetlo na tadašnji gradski saobraćaj. A Kopenhagen i dalje neverovatno liči na sebe.

Više nam nije potrebna mašta da zamislite kakve su bile ulice velikih svetskih gradova dvadesetih godina 20. veka, piše 24 sedam.

Zahvaljujući ovom obojenom i restauriranom video-snimku dobijamo retki uvid u gradski život u gradovima širom sveta i to kako je tada izgledao saobraćaj. Ne morate biti veliki stručnjak za automobile da biste shvatili koliko je iz današnje perspektive bio neobičan saobraćaj pre skoro 100 godina.Od Njujorka do Londona, automobili, koji su tada još bili prilično svež izum, postepeno su punili gradske centre 20-ih godina. Primetno je da je motorizacija u to vreme najviše uzela maha u američkim metropolama, dok je sa druge strane veoma zanimljivo pogledati ulice Kopenhagena na kojima caruju biciklisti.


Danci čak i 100 godina kasnije imaju slične preferencije kada je reč o masovnoj vožnji bicikla, koje su očigledno ukorenjene u njihovoj kulturi više od jednog veka

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR