Glas Javnosti

Kako sačuvati auto od provalnika kada otputujete negde?

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Ovako su se dešavale pljačke na plaži na Sitoniji

Letovanje je vreme kada maksimalno želimo da se opustimo i da ne mislimo ni na šta. Ali nije retkost da pljačke na plaži pokvare naš odmor i bezbrižnost. Upravo na to ukazuje nedavna objava sa "Fejsbuk" grupe "Grčka info", koja prenosi informaciju "Foruma Halkidiki".

Na Sitoniji, "Orange beach", rumunski turisti snimili su pre tri dana osobu kako otvara automobile na plaži i krade stvari i novac iz gepeka. Osoba je prijavljena da je istog dana pokrala najmanje dva automobila.

Kako je navedeno, obično rade u paru, a opisano je i na koji način nenasilno otvaraju gepeke i vrata.

"... Jedan od načina ulaska u automobil, koji se već dešavao našim turistima, je takozvani nenasilni ulazak u kola.

Vozač izađe iz automobila, zatvori vrata, pritisne na ključu zaključavanje i ode. Kada se vrati, stvari iz kola su pokradene bez ikakvog traga obijanja", navodi se.

Dalje je opisan mehanizam delovanja:

"Lopovi operišu tako što pomoću specijalnih malih aparata na daljini od 300 metara i bliže, blokiraju daljinsko zaključavanje brava na automobilu, a nakon što se udaljite, otvaraju vaš automobil bez tragova obijanja.


Ovaj aparat može da stane u džep i kupuju ga na internetu.

U poslednje vreme prate najčešće turiste koji su tek došli na letovanje, jer su njihovi automobili puni stvari. Slučajnim prolaznicima ništa nije sumnjivo, jer lopovi ništa ne diraju oko vrata već ih samo otvore i uđu u auto, a zatim iz njih ukradu sve što je vredno."

Uz ovaj opis, podeljen je i savet šta da radite kada se parkirate.

"Savet: kada izađete iz auta, zatvorite vrata i pritisnite dugme za zaključavanje - rukom podignite kvaku na vratima i tek onda se udaljite."


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR