Glas Javnosti

KAKO DA PRAVILNO ODLEDITE MLEVENO MESO : Brzo i efikasno

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Kad unapred znate da ćete pripremati jelo sa mlevenim mesom, najsigurniji način je da ga izvadite bar 12 sati ranije iz zamrzivača i držite u frižideru do pripreme kako bi proces odleđavanja bio što bezbedniji.

Onda kad baš žurite, spuštanje vodootporne kese sa mesom u posudu sa hladnom vodom takođe može da bude jedno od rešenja.

Konačno, i odleđavanje u mikrotalasnoj pećnici na 50 odsto snage dva-tri minuta je sistem kom domaćice ponekad pribegavaju.


Ali, u svim navedenim situacijama meso će se brže razlediti ukoliko ste ga pravilno spakovali pre spuštanja u zamrzivač.

Da bi se mleveno meso brzo i bezbedno odledilo, neophodno je da ga stavite u vodonepropusnu kesicu i da ga, što je moguće više, izravnate preo nego što ga zamrznete piše Telegraf

Što je pakovanje sa mlevenim mesom ravnije i tanje, to će se meso brže odlediti kad ga izvadite iz zamrzivača.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR