Glas Javnosti
posta

KAD DOSTAVA HRANE POSTANE NOĆNA MORA: Godinama mu stižu pice koje nije naručio

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Jednom Belgijancu (65) već gotovo 10 godina svaki dan dolaze pice i kebabi koje nije naručio. Narudžbine su stizale u bilo koje dane, radne i neradne, te u bilo koje doba dana. Svaki put je odbijao dostavu i nikad ništa nije platio.

Dostavljači hrane inače svima donose osmeh na lice, ali za ovog starijeg gospodina oni predstavljaju - zlostavljače. Već gotovo 10 godina Žan Van Landeghem prima pice koje nikada nije naručio, ponekad i nekoliko puta dnevno, na svoju kućnu adresu u Turnhoutu blizu Antverpena.

"Sve je počelo pre devet godina. Odjednom mi je dostavljač uručio niz pizza, ali nisam ništa naručio", rekao je on.

U početku je mislio da je došlo do zabune u dostavi, ali pice, kebabi i druge vrste brze hrane stizale su neprestano na njegovu adresu, prenosi Jutarnji list.

Jednom je primio pizzu u dva sata ujutro. Jednog dana u januaru 2019. godine dogodilo se da mu se na kućnom pragu pojavilo 10 dostavljača, od kojih je jedan imao 14 pizza u ruci. Van Landeghem voli pice, "ali ne 14 odjednom". Preferira, navodi, zamrznute pice od proizvođača Colruyt ili Aldi.

"Nikad nisam tražio kućnu dostavu", rekao je.

"Ne mogu više da spavam. Počinjem da se tresem svaki put kad na ulici čujem skuter. Bojim se da će neko ponovno da dođe i dostavi mi vruću pizzu", rekao je.

Problem nema samo on, već i restorani, jer je Van Landeghem svaki put odbijao dostavu i nikada nije ništa platio.

Hrana se vraćala u restorane i morala je da se baca. Prema njegovim proračunima, samo je prošle godine poslao nazad pizza u vrednosti od 450 evra.

Problema s dostavom nenaručenih pizza koji traju gotovo 10 godina ima i njegova prijateljica koja živi u Herenthoutu. Ponekad kada ih dobiju istog dana međusobno se upozore da "očekuju isporuku tog dana".

Lažne isporuke je nekoliko puta prijavio policiji, ali onda nikada nije ušla u trag "pizza zlostavljača". Žan Van Landegham neprestano istražuje kako bi otkrio ko stoji iza ovog apsurda. Poručuje da kada sazna ko ga muči poslednjih devet godina, taj "neće završiti dobro".

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR