Glas Javnosti

ЈОШ ЈЕДАН БИЗАРАН ТРЕНД У АМЕРИЦИ: ОТВАРА СЕ КЛИНИКА У КОЈОЈ ЋЕ КРВЉУ ТИНЕЈЏЕРА ПОДМЛАЂИВАТИ БОГАТАШЕ; О ЦЕНИ ОВОГ ТРЕТМАНА ЋУТЕ

Zanimljivosti
Autor: Глас јавности/ 24сата.хр/ од 30.09.2018.

Млади људи узраста од 16 од 25 година продаваће крвну плазму, а контроверзни доктор Џеси Кармазин ће је трансфузијом убризгавати старијим богаташима.

Пре нешто више од годину дана о доктору Кармазину су писали готово сви светски медији када се сазнало да од локалних банака крви купује плазму из крви младих људи, узраста од 16 до 25 година, за своје богате клијенте који верују да им млада крв успорава старење и побољшава здравље и изглед.

Представио је то као истраживање у којем тражи добровољце старије од 35 година који би платили 8000 долара (више од 50.000 куна) да им убризга младу крви, а он би пратио шта се догађа са њиховим изгледом и здрављем. Од оснивања компаније 2016. године имао је око 200 клијената.

Били су задовољни, а неки су чак тврдили да изгледају боље те да им се мишићни тонус побољшао.

Кармазин у Њујорку отвара клинику за помлађивање. Људи млађи од 25 година продаваће му своју плазму, а он ће је трансфузијом убризгавати старијим богаташима који желе повратити виталност.

Његова идеја базира се на истраживањима спроведенима на мишевима. Научници су старијим јединкама убризгавали крв млађих и приметили да после тога показују неке знакове побољшања здравља и евентуалног успоравања старења, али нису били сто одсто сигурни да је то због свеже крви.

– Сада имамо податке који сугеришу да постоје стварне промене у физиологији после третмана, а циљ је учинити тај третман доступним свима – казао је новинарима, али одбио је одговорити да ли би и он сам искушао ту методу помлађивања, преноси масхабле.цом.

Клиника у Њујорку биће отворена до краја ове године или, најкасније, до почетка идуће. За сада има око 150 заинтересованих клијената од којих су многи већ током истраживања искусили третман.

– Њујорк има најстарије становништво у САД-у – напоменуо је доктор Кармазин,а цена третмана је још увек тајна.

 

Глас јавности/ 24сата.хр/ од 30.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR