Glas Javnosti

Jednostavni hobiji za zdraviji život

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Za one koji nemaju vremena da idu u teretanu, postoje alternative koje pomažu da vode zdrav život, kažu stručnjaci.

Kuvanje
Ako još niste, naučite da kuvate jer tako za pripremu obroka birate namirnice bogate vitaminima, mineralima, proteinima, vlaknima i zdravim mastima. Za razliku od gotove hrane, koja često sadrži nepotrebna ulja, masti i aditive, predlažu stručnjaci.
Planinarenje
Provođenje nekoliko sati na planini odlična je vežba za održavanje forme, ali i za kardiovaskularni sistem. Okruženje prirodom i udisanje svežeg vazduha pomaže da se opustite i smanjite stres. Ako ne živite blizu planina, prošetajte parkom.

Čitanje
Čitanje pozitivno utiče na zdravlje. Stručnjaci su otkrili da trideset minuta čitanja smanjuje krvni pritisak i stres, kao i trideset minuta joge. Da biste stekli naviku čitanja, preporučuje se da izaberete knjigu sa temom koja vam je omiljena i koja nema previše stranica.
Ples
Bez obzira na vrstu plesa, ova aktivnost vam pomaže da izgubite višak kilograma na zabavan način. Ples poboljšava koordinaciju, ravnotežu i fleksibilnost, kao i snagu i oblik tela.
Joga
Osim što poboljšava raspoloženje i ublažava napetost, joga poboljšava fleksibilnost i snagu tela. Za dobre rezultate dovoljno je samo nekoliko joga poza nekoliko minuta dnevno.


Glas javnosti/ A04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR