Glas Javnosti

Jedna mama prošla kroz porođaj, a lekari su joj zbog OVOGA vratili bebu u TELO

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Trudnica sa Floride rodila je svoje prvo dete prošle srede, ali su ubrzo, kako bi ga održali u životu, lekari vratili u njenu matericu. Nesvakidašnji doživljaj ove trudnice oduševio je one koji su čuli njenu priču.

Kada je 23-godišnja Džejdan Ešli bila podvrgnuta prenatalnom pregledu u martu, dok je bila u 18. nedelji trudnoće, otkriveno je da njen sin ima spinabifidu, urođeni defekt koji negativno utiče na kičmenu moždinu fetusa tokom trudnoće i može dovesti do smetnji u učenju i razvoju, pa čak i do paralize - prenosi kurir.rs.

Bila sam u šoku. Nisam mogla ništa da kažem kada mi je doktor ovo rekao - priseća se Ešli.

Njoj i njenom vereniku Nou Detriku lekari su u njenom rodnom Džeksonvilu rekli da će se njihovo dete roditi sa "mrtvim mozgom" i da neće imati priliku da vodi kvalitetan život. Međutim, oni su potražili mišljenje drugih specijalista koji su ih uverili da još ima nade za njihovo prvo dete.

U pitanju je bila najsavremenija operacija koja podrazumeva popravku kičme dok je beba još u materici. Pre same operacije, Ešli je bila podvrgnuta nizu medicinskih testova, a NI Post navodi da je ona bila tek 31. majka u bolnici Vini Palmer u Orlandu koja joj je prošla.

Otprilike šest nedelja kasnije, Ešli je otišla na operaciju. Lekari su izvršili carski rez, probušili vodenjak i uspešno sanirali značajnu leziju koja je zahvatila pršljenove u donjem delu leđa njene bebe.

Beba je potom vraćena u Ešlin stomak, majka je zatvorena i ostavljena da strogo miruje u krevetu dok beba ne bude dovoljno razvijena za odgovarajući datum rođenja. Zahvat je trajao otprilike šest sati, a Ešli, koja je trenutno u 27. nedelji, primetila je da se zdravlje njene bebe popravilo.
- Posle operacije, lekari su primetili mnogo više pokreta, a znaci bilo kakvih malformacija u njegovom mozgu su nestali - rekla je ona i dodala da lekari sada očekuju da njen sin neće imati skoro nikakvih problema da hoda. Međutim, predviđaju da će verovatno morati da se podvrgava fizikalnoj terapiji od rođenja do najmanje 18 godina. Ešli je prvobitno podelila svoju priču na TikTok-u koja je postala izuzetno popularna preko noći.

- Rodila sam svoju bebu da bi se ona vratila unutra, a 11 nedelja kasnije ponovo će se roditi - navodi se u saopštenju koje je prikupilo preko 2,5 miliona pregleda. Ašli je rekla da je srećna što je jednog dana svom sinu ispričala neobičnu priču o spasavanju njegovog života.

- Uzbuđena sam zbog toga koliko je ljudi navijalo za njega i koliko je bio voljen i poseban - rekla je ona i nastavila:

- Nemaju svi priliku za ovu operaciju i želim da zna da je Bog bio na njegovoj strani.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR