Glas Javnosti
posta

Jedan od najlepših dvoraca u Evropi krije MRAČNU TAJNU (FOTO+VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Prelepi italijanski dvorac krije mračnu tajnu, jer je nekada bio najveća laboratorija za proizvodnju droge koja je otkrivena u Evropi

Dvorac se nalazi u Toskani i sada je potpuno prazan, jer je napušten pre 20 godina. Ipak, u dobrom je stanju, poseduje više od 150 prostorija i smešten je u parku površine veće od 170.000 kvadratnih metara. Na tom području se nalaze fontane i pećine. Dvorac je poznat pod nazivom "Castello di Sammezzano", izgradili su ga španski plemići početkom 17. veka i ima bogatu istoriju, piše b92.

Nakon što je bivši vlasnik osuđen za prevaru tridesetih godina prošlog veka, imanje je imalo nekoliko namena. Nakon Drugog svetskog rata dvorac je pretvoren u hotel i restoran, ali stvari su se brzo promenile.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Spazio Italiano Ufficiale (@spazio_italiano)

Tokom osamdesetih godina prošlog veka ga je preuzela narko banda koja ga je koristila za proizvodnju droge.

Na kraju je operacija razbijena tokom policijske racije, a pronašli su i četiri hemičara. Svi koji su bili umešani su uhapšeni, uključujući i vlasnika. Uprkos tome što je bio u pogrešnim rukama određeno vreme, dvorac je uglavom u originalnom stanju, a privukao je i interes iz Holivuda.

U njemu su snimani pojedini filmovi među kojima je i "The Tale of Tales".

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR