Glas Javnosti

IZGUBIO SE DOK JE PLANINARIO! Ignorisao pozive spasilaca jer nije prepoznao broj

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Neimenovani momak izgubljen je 24 sata dok je pešačio na planini Elbert u Koloradu u Americi, ali su se ponovljeni pokušaji timova da kontaktiraju čoveka pokazali bezuspešno jer je odbio da odgovori na pozive sa nepoznatih brojeva, saopštile su vlasti.

U saopštenju, Lake County Search and Research (LCSAR) navodi se da je čovek krenuo u 9 sati ujutro 18. oktobra, ali do 20 časova nije se vratio. Uprkos 'višestrukim pokušajima da kontaktiraju subjekta preko njihovog mobilnog telefona', nisu bili u mogućnosti, a pet članova LCSAR-a je poslato da pomognu u pokušaju lociranja planinara. U 3 sata ujutro 19. oktobra, i bez traga od čoveka, spasioci su se vratili i nova ekipa je izašla da pretraži drugu oblast.

Međutim, u 9.30 ujutru, nestali čovek se vratio u svoj smeštaj i objasnio da je "izgubio trag oko sumraka i da je proveo noć tražeći trag, odskočio je na različite staze pokušavajući da locira pravu , pa konačno stigao do svog automobila sledećeg jutra, otprilike 24 sata nakon što su krenuli na pešačenje.

Bio je potpuno nesvestan da ga članovi tima za potragu i spasavanje traže i nije odgovarao na pozive sa nepoznatog broja. LCSAR je iskoristio incident da istakne važnost javljanja na telefon ako se desi da se izgubite dok ste na planinarenju - čak i ako ne verujete da vas neko traži, piše B92.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR