Glas Javnosti

IZGUBIO NOVČANIK NA ANTARKTIKU! Pola veka kasnije VRATILI MU GA U SAN DIJEGO, a u njemu bilo i VAŽNO UPUTSTVO! (FOTO/VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Pol Grišam (91) američki vojni meteorolog izgubio tokom trinaestomesečne ekspedicije na Antarktiku novčanik koji se, pojavio posle 53 godine u San Dijegu, u Kaliforniji.

- Bio sam potpuno u šoku. Mnogo ljudi je bilo uključeno u vraćanje novčanika, ali su na kraju uspeli da me nađu, rekao je Grišam za "San Dijego junion-tribjun", a prenli američki mediji.

U buđelaru je bila njegova identifikaciona mornarička kartica, vozačka dozvola, uputstvo šta raditi ako dođe do atomskog, biološkog i hemijskog napada, kartica za narudžbine piva, izjava o porezu i nalozi za transfer novca njegovoj supruzi, prenosi mediji.

Pol Grišam, koji je odrastao u gradu Daglasu, u Arizoni, pristupio je mornarici 1948. godine, a prvo je radio kao tehničar, zatim kao meteorolog.

 

Grišam je 1967. otišao na Antarktik kao deo operacije koja je uključivala i civilne naučnike, i u to vreme bio je u 30-im godinama, oženjen, otac dva deteta.

Iz mornarice se povukao 1977. godine.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR