Glas Javnosti

ISTINITA PRIČA O PSU HEROJU: Evo kako je PIT BUL SPASIO ŽIVOT DEČAKU!

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Iako pit bul terijeri važe za rasu pasa koja se povezuje sa agresivnim ponašanjem i neprijateljskim stavom, jedna priča o ovoj rasi pasa pokazala je da to ne mora uvek da bude tačno. Harli je pit bul koji je pre tri godine rizikovao svoj život kako bi zaštitio malog dečaka.

Svako ko se malo bolje razume u ponašanje životinja, reći će vam da ponašanje psa  isključivo zavisi od vlasnika, tj. od načina na koji je pas odgajan.

Ukoliko ga vlasnik podstiče na agresivno ponašanje, svaki pas može biti opasan, a naročito jaki i masivni psi, među kojima je i pit bul.

Ali mnogi će vam potvrditi da su pit bul terijeri veoma nežne i privržene životinje.

Upravo je takav Harli, pit bul koji je pre tri godine rizikovao svoj život kako bi zaštitio malog dečaka od zmije. Stejsi Rae Ingliš, sestra Harlijevog vlasnika, bila je toliko dirnuta ovim događajem da ga je podelila na Fejsbuku:

– Moj brat je šetao svog pit bula Harlija našim krajem, oko 22h. Vodi ga u šetnju tako kasno, kako bi mogao da ga pusti sa povoca. Harli tako može da radi ono što najviše voli – da njuška i istražuje različite mirise. Čuli su dete kako vrišti.

 

Pre nego što je moj brat uspeo da shvati šta se dešava, Harli je pojurio ka mestu sa koga se vrisak čuo. Kada je brat prišao, vidio je Harlija kako se bori sa zmijom, koju je odvukao od dečaka. Kasnije je shvatio da je Harli uspeo da je ubije.

Dečak je brzo pobegao ka automobilu svoje majke, sa kojom se zatim odvezao. Verovatno da je dečaka ujela zmija, pa su morali hitno u bolnicu. Moj brat je o ovom događaju obavestio policiju.”

– Vlasti su takođe želele da pregledaju Harlija, kako bi utvrdili da li ima neki ujed. Harliju je ubrzo otekao vrat, a iz usta mu je izlazila pena. Zmija ga je ujela blizu njuške. Sve se zatim desilo brzo, brat ga je odvezao u veterinarsku ambulantu. Tamo je prenoćio, kako bi ga veterinari imali na oku.

 

Sledećeg jutra, mogao je da se vrati kući. Kasnije se ispostavilo da se dečak spotakao o zmiju i da ga je Harli spasao višestrukih ujeda. Sestra Harlijevog vlasnika je podelila priču sa svima kako bi ljudima pokazala kako su pit bul terijeri divni i požrtvovani prijatelji.

Harli je definitivno heroj ove priče! Kada sledeći put ugledate pit bula na ulici, setite se Harlija. Možda je pas u koga gledate spasao nekom detetu život

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR