Glas Javnosti

ISTERIVAČI ĐAVOLA SE RAZBIJAJU OD POSLA: Korona otvorila nove vrste biznisa

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Katolička crkva zbog velikog porasta broja zaposednutih osoba gradi centar za obuku sveštenika za izvođenje egzorcizma na Filipinima

Katolička crkva je odlučila da na Filipinima otvori centar za egzorcizam zbog, kako navode, velikog skoka broja zaposednutih osoba! Centar za duhovno pročišćenje i egzorcizam "Sveti Mihailo" biće prvi i ujedno najveći u Aziji.

Robovi nečastivog

U njemu će se sveštenici obučavati za izvođenje obreda egzorcizma, odnosno isterivanja đavola i demona. Kako prenosi Dejli mejl, otac Hose Fransisko Sikvija, prvi čovek nadbiskupije i glavni egzorcista, kaže da dnevno primi oko deset izveštaja o vernicima koji imaju "duhovne smetnje", odnosno koje su zaposeli demoni.U Katoličkoj crkvi navode da je pandemija koronavirusa jedan od glavnih uzročnika velikog broja zaposednutih osoba. Crkva navodi da su mentalni, emotivni, duhovni i fizički stres koji je izazvala pandemija doveli do stvaranja savršene oluje za rast broja intervencija egzorcista. Centar za duhovno pročišćenje i egzorcizam "Sv. Mihailo" produkt je više od sedam godina molitve, planiranja i prikupljanja sredstava. Biće to prvi takav centar u Aziji, navodi se u saopštenju Katoličke crkve. - Ovaj centar će služiti onima koji su u ropstvu đavolu i zbog toga su najsiromašniji i u najvećem broju slučajeva su zanemareni - rekao je otac Sikvija i istakao:

Prisutno u mnogim religijama: Šta je egzorcizam

Egzorcizam predstavlja moć, umeće ili dar isterivanja zlih duhova, besa i đavola iz tela opsednutih ljudi. Egzorcizam postoji u većini religija. U hrišćanstvu se veruje da je ovaj dar Isus Hrist, pozivajući se na Sveti duh i uz prizivanje Božje pomoći, preneo na svoje učenike - apostole. Sve do trećeg veka egzorcizmom su se mogli baviti svi hrišćani bez razlike, a od tog vremena samo sveštenici. Egzorcizam se sastoji od posebne molitve nad ljudima obolelim od psihičkog poremećaja ili psihijatrijske bolesti uz istovremeno polaganje ruku na njih. Po starozavetnim i novozavetnim spisima, sveštenik tokom obreda izgovara reči "Gospod da te ukori, Sotono" ili "Gospod neka ti zapreti".

- Potpuna zaposednutost vernika se otkriva kod svakog petog slučaja izvođenja egzorcizma, jer većinu ljudi na kojima se obred izvodi zapravo psihički maltretiraju zli duhovi.

Nezdrava okolina

U okviru centra će se nalaziti kapela, kao i prostorije za savetovanje, izvođenje egzorcizma, kao i za razgovore sa vernicima. Otac Sikvija je uveren da veštičarenje i nezdrava okolina takođe doprinose porastu broja zaposednutih, koji je evidentan u poslednje tri godine. Izgradnja centra je počela prošlog meseca i on bi uskoro trebalo da bude završen. Filipini su zemlja sa najvećim brojem katolika u svetu posle Brazila i Meksika.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP