Glas Javnosti

ИСПОВЕСТ ДЕВОЈКЕ СА БРАДОМ: СКРИВА ДЛАКЕ НА ЛИЦУ ЈОШ ОД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ КАДА СУ ДРУГОВИ И ПОЧЕЛИ ДА ЈОЈ СЕ СМЕЈУ ЗБОГ ПРОБЛЕМА

Zanimljivosti
Autor: Глас јавности/ Дневно.рс/ Б92/ од 27.06.2018.

Жена која је бријала браду више од деценије, коначно је решила да покаже своје маље на лицу и прихвати свој природан изглед.

Двадесетшестогодишња Њу Галакси из Вирџиније, која болује од синдрома полицистичних јајника појавила се у емисији “Тхис морнинг” на ИТВ-у. Она је објаснила како је након 15 година уклањања длака са лица пронашла храброст да коначно баци бријач и носи своју браду са поносом.

Како каже, инспирацију је нашла у британској манекенки и активисткињи Харнам Каури, као и свом партнеру Аши Бирду који јој је дао додатни ветар у леђа. Гледаоци који су пратили Новин интервјуу, поставили су њен видео интервју на друштвене мреже и аплаудирали јој на томе што отворено показује како је живети са овим синдром.

– Брада ове даме је заиста невероватна! Изгледа веома кул. Моја брада никако да порасте, па сам мало љубоморан – написао је један мушкарац.

– И ја бих показивао браду да она изгледа тако добро. Браво девојко – додао је један одушевљени корисник интернета.Наравно међу њима је било и негативних коментара, те су неки мушкарци писали да је “сасвим у реду да жена носи тренерку, али браду никако”.

Током интервјуа Њу се присетила момента када је почела да прихвата свој изглед…

– Сећам се првог пута када сам престала да се бријем. Изашла сам напоље у куповину намирница и била сам свесна свог изгледа. Требало је доста времена да прође да дођем до ове тачке да не морам да се скривам.Током времена постало је нормално – испричала је она.

Њу је објаснила да је први пут добила менструацију са 11 година, али је годину дана касније изненадно изостала и никада више није имала менструални циклус. Због тога је током тинејџерских дана по савету лекара узимала хормонске пилуле за контролу рађања.

У петнаестој години јој је дијагностикован синдром полицистичних јаника у 15. години, почела је да добија видљиве длаке на лицу, а она је бријала лице и покушавала да сакрије болест.

Због свог стања, односно хормонског дисбаланса који је изазвао појаву циста на јајницима и раст маља на лицу, Њу је патила годинама.

 

Глас јавности/ Дневно.рс/ Б92/ од 27.06.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR