Glas Javnosti

IMA IH U SVAKOJ NOVOJ KUTIJI CIPELA: Za šta sve mogu da se iskoriste kesice sa silikonskim kuglicama?

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Ako ste kupili novi par patika i u kutiji pronašli kesicu sa silikonskim kuglicama protiv vlage, nemojte je baciti. Ovaj proizvod može se upotrebiti za mnoštvo drugih stvari, pored čuvanja obuće od vlage.

U papirnim kesicama, koje često pronalazimo u kutijama s obućom, nalaze se kuglice silikon-dioksida koje se koriste za upijanje vlage. Ovi paketići su idealni za upotrebu na mestima gde postoji opasnost od pojave viška vlage. Ovo su načini kako ih sve možete iskoristiti:

Za zaštitu odeće i obuće

Odeću i obuću možete zaštititi od neprijatnih mirisa prilikom skladištenja vansezonske garderobe i obuće, ili ove kesice možete stavite na mest na kojem držite stvari koje čekaju svoj red na pranje, kako biste smanjili vlagu, prenosi N1.


Protiv neprijatnih mirisa u automobilu

Paketiće silikonskog gela možete postaviti u bočne pretince u automobilu kako biste se rešili neprijatnih mirisa i vlage unutar samog automobila. Ove perlice će pomoći i zimi kada je posebno velika vlaga unutar kabine.

Za čuvanje fotografija

Fotografije su sklone oštećenjima od vlage, a kako bi to sprečili stavite kesicu kuglica zajedno s fotografijama u neku kutiju kako im ih vlaga ne bi oštetila.


Za zaštitu alata od rđe

U mnogim domaćinstvima alat je stvar koja se ne koristi svaki dan i traje godinama, čaki decenijama. S protokom vremena materijal propada zbog vlage i rđe. Zato, pokušajte da propadanje sprečite s nekoliko kesica gela koje ćete staviti u kutiju s alatom.

Ovo su samo neke od ideja za korišćenje silikonskih kuglica.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR