Banane crvene kore koje dozrevanjem dobijaju boju patlidžana ukusom su najviše nalik sočnim, slatkim malinama. Crvene banane veličinom su nešto manje od naših uobičajenih žutih banana.
Teksturom i mekoćom crvena banana je identična žutoj. Ukus ove banane je slatki ukus koji je najbliži ukusu maline.
Crvena dacca banana je odličan izvor hranjivih vlakana koja su ključna za pravilno varenje.
Ukoliko imate tegobe prilikom varenja, probleme sa konstipacijom ili retkom stolicom crvena banana je odličan izbor za vas.
Jedna crvena banana sadrži četiri grama vlakana. Konzumiranjem ove banane možete regulisati varenje i smanjiti mogućnost pojave srčanih bolesti kao i dijabetesa.
Banana ne sadrži puno kalorija pa je odlična namirnica koja ne sadrži masti i lako se vari. Dijetalna vlakna dugo će vas držati sitima sa jako malo kalorija.
Crvene banane bogate su vitaminom C koji je antioksidans. Vitamin C štiti telo od slobodnih radikala koji mogu uticati na pojavu raka i srčanog udara.
Ovaj vitamin jača imunitet i poboljšava metabolizam. Jedna banana sadrži 16 odsto dnevne doze vitamina C.
Ako vam je potreban instant podizač energije, crvene banane su odličan izbor. Prirodni šećeri koji se nalaze u voćki varenjem se za čas prebacuju u energiju.
Jedna banana nakon doručka odličan je recept za decu koja će biti snažna, razbuđena i aktivna kroz dan.
Crvene banane odlična su hrana za mozak, koncentraciju, enegriju i dobro pamćenje.
Crvene banane bogate su vitaminima B kompleksa i vitaminom C te magnezijumom i kalijumom koji pomažu telu da se izbori sa simptomima koji se događaju u organizmu nakon prestanka pušenja.
Crvene banane, kao i žute, mogu se jesti sveže. Ako uklonite koru, pojavljuje se ukusna i mekana pulpa boje lososa.
Glas javnosti/ N01S