Glas Javnosti

I ZA OVO MOŽETE DA PLATITE PAPRENU KAZNU! Evo pod kojim uslovima možete da vozite ljubimce u kolima

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima propisuje da životinja može da se prevozi u automobilu samo ako se ne ometaju i ugrožavaju ni vozač ni ostali učesnici u saobraćaju.

Šta to tačno znači? Postoji par načina po kojima možemo da vozimo ljubimce a koje propisuje Zakon o bezbednosti saobraćaja.

1. Sigurnosni pojas – ovo je praktično sigurnosni pojas prilagođen psima. Vezuje se psu oko grudi i zaključava kopčom u isto mesto gde i klasičan sigurnosni pojas. Tako će pas biti sprečen da skače po kabini i ometa vozača, ali će biti i zaštićen u slučaju oštrog kočenja.

2. Transporter za životinje (kavez) koji ćete držati ili u gepeku ili na zadnjem sedištu. Iako psi u transporterima po pravilu zaspu, mnogi se nikada ne naviknu na ovu vrstu kaveza.

 3. Čitav prtljažnik za psa – ovo važi za karavane. Psu možete da date čitav prostor u prtljažniku, ali ubacite posebnu pregradu koja odvaja putnički prostor, kako ne bi preskakao na zadnje sedište.

4. Postoje i pregrade koje dele prtljažnik uzdužno na dva dela, tako da u jedan deo možete da stavite prtljažnik, dok drugi ostaje rezervisan za psa.

(glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR