Glas Javnosti

ХИТЛЕРОВА СЕСТРА ПАУЛА, У ЈЕДИНОМ ИНТЕРВЈУУ КОЈИ ЈЕ ДАЛА ОТКРИЛА ИСТИНУ О НАСИЉУ КОЈЕ СУ ОНА И АДОЛФ ТРПЕЛИ ЈОШ КАО ДЕЦА ( ВИДЕО)

Zanimljivosti
Autor: Глас јавности/ Дневно.рс/ А.Б. / од 13.12.2016.

Након Другог светског рата многи су се представљали као ближи и даљи рођаци Адолфа Хитлера. Ипак, истина је била да је од целе фамилије немачког диктатора жива била само ова жена.

Паула Хитлер, некад звана и Паула Вулф била је млађа сестра немачког политичара Адолфа Хитлера и последње дете Алојза Хитлера и његове треће супруге Кларе. Пар је имао шесторо деце, али су преживели само Адолф и Паула што значи да је управо ова жена била најближи род немачком диктатору (имали су и полусестру по оцу Ангелу).

Као дечак, Хитлер је често био жртва батињања свог оца. Заузврат, када је постао

 

тинејџер, Хитлер је тукао своју сестру. Једна од најранијих сећања на њега, како је Паула много касније испричала, било је оно где је као осмогодишњу девојчицу удара по лицу.

У породици Хитлер се и иначе да батинање деце гледало као на добру праксу. Чак је и мајка Клара веровала да је то што Адолф с времена на време изудара Паулу “добро за њено образовање”, пише портал Листверсе.

Паула је младост провела у Бечу где је прво радила као собарица, а потом као секретарица. Све ово време није имала контакта са братом иако је и он бораво у граду покушавајући да успе као сликар.

Брат и сестра поново су се сусретли ’30-их. Паула је банкротирала и Адолф јој је тада послао новац да се извуче из дугова. Финансијска помоћ се наставила све до Хитлеровог самоубиства 1945. године.

Највећи део рата Паула је провела као секретарица у војној болници под лажним презименом Вулф које је преузела на братовљево инсистирање. Историчари тврде да је нацистички диктатор имао јако ниско мишљење о њој. У једном разговору са сарадницима о њој је говорио као о “глупој гуски”.

Последњи “прави” Хитлер
Након 1945. године Паулу су ухапсили Американци. Испитивана је и накнадно пуштена јер никада није била политички активна, а ни члан нацистичке партије. Тврдила је да је брата током рата видела само два пута, али да не може да верује да је он одговоран за злодела која му се приписују.

Ипак, накнадна истраживања показала су да Паула није била баш тако наивна каквом се представљала. Руски истражитељи су открили да је била верена за нацистичког доктора Ервина Џекелиуса, одговорног за смрт преко 4.000 људи у гасним коморама. Ервин је ухапшен и умро је у заточеништву, али је Паула остала на слободи, селећи се из једног града у други и живећи од помоћи преживелих чланова СС-а и Хитлеровог унутрашњег круга повереника.

Непосредно пред своју смрт, Паула је дала телевизијски интервју и то је било њено једино јавно појављивање. Емисија је емитована 1959. године као део програма “Тyраннy: Тхе Yеарс оф Адолф Хитлер” и Паула је у њој углавном говорила о свом и братовљевом детињству одбијајући да одговара на питања везана за политику.

Иако је говорила и о батињању, сећања на брата била су чудна мешавина огорчености и дивљења.

– Када смо се као деца играли мој брат Адолф је увек био вођа. Сви други су га слушали. Ваљда су инстинктивно знали да је његова воља јача од њихове – испричала је Паула.

Умрла је 1960. године као последњи члан Хитлерове најближе породице. Није се удавала и није имала деце.

 

Глас јавности/Дневно.рс/ А.Б. / од 13.12.2016.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR