Glas Javnosti

HIT! RAKIJA...TA SVETA VODICA SRBA! Nacionalno piće iz ugla jednog VOJVOĐANINA (VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Osim što se koristi u narodnoj medicini kao univerzalni lek protiv bolova, kod Srba se rakija prilično često konzumira pre svakog obroka, a nekad i između njih.

Uglavnom se pije "na prazan stomak"  i u dobrom društvu. 

To je najbolje od najboljeg što srpski proizvođači imaju, i sa ovakvim izborom nacionalnog pića možemo da izađemo na crtu svima u svetu. Grejana rakija je neizostavna u dugim, zimskim mesecima. Obično se pije dok je vruća. U Srbiji često se služi uz kiseli kupus, slaninu, ili gibanicu.

Kuva se uglavnom ujutru i namenjena je prvim komšijama, rođacima i prijateljima koji svraćaju na druženje. Odličan je aperitiv i često se služi koja "čašica" pre jela. Sve blagodeti rakije na ljudski organizam odavno su poznate kao i razlozi zbog koje je Srbi naprosto obožavaju.

Čak su i Ameri "poludeli" za domaćim pićem pa je tako Bili Gold naš drug, inače basista grupe Faith No More, iz čista mira, i bez kapi srpske krvi, počeo da pravi dobru šljivovicu koju je nazvao Yebiga. Na etiketi je baba Ljubica, umrla u 102-oj.

 I Vojvođani vole rakiju, ali izgleda da je piju iz drugih pobuda. Kako srpsko nacionalno piće može da smanji račun za struju i ostale interesantne razloge i teorije pogledajte u video-snimku ispod:

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR