Glas Javnosti

HIT KUĆICA: Toliko mala da nema ni krevet, a košta dosta

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Najnoviji model nekretnine francuske firme Baluchon je veoma mali, čak i za standardne malih kuća - ima samo 4,5 metra u dužinu.

Dizajn je spolja i iznutra potpuno inspirisan Japanom, odnosno njihovom filozofijom o stambenoj gradnji i uštedi prostora.
U pitanju je mobilna kontejnerska kućica po imenu Bonzai, lako prenosiva, upotpunjena modernim, tzv. pametnim (smart) dizajnom. Zasnovana je na dvoosovinskoj prikolici, ukrašena crvenim kedrom, sa aluminijumskim krovom i drvetom smrče unutra. Njena izolacija je mešavina pamuka, konoplje i lana, a na spoljašnjem delu kućice su pričvršćene merdevine koje omogućavaju pristup kompaktnoj krovnoj terasi.


S obzirom na to da je kuća malena, Baluchon je morao da bude kreativan kada je reč o enterijeru. Na primer, ulazna tačka kuće je u kupatilo, koje je vrlo jednostavno: sadrži tuš i wc šolju. Odmah pored kupatila je kuhinja, koja je takođe veoma kompaktna, ima sudoperu i šporet sa dve ringle, kao i frižider. Deluje jednostavno, ali kuhinja u ovoj maloj kući, zapravo, ima više prostora za skladištenje nego što biste očekivali - uključujući fioku i sto na izvlačenje.
Klizna vrata u šodži stilu omogućavaju pristup glavnoj i jedinoj prostoriji u kući, koja služi kao višenamenska dnevna soba. Ima podne fioke, ormariće, trpezarijski sto koji se otvara po potrebi, zatim police i peć na drva.
Pored toga, zvuči neverovatno, ali ova soba sadrži čak i postavku kućnog bioskopa. Ipak, u Bonzaiju nema spavaće sobe, niti sofe. Umesto toga, kada dođe vreme za spavanje, vlasnik jednostavno otkotrlja futon (tradicionalna japanska podloga za spavanje), koji je odložen kada nije u upotrebi.
Bonzai je izgrađen radi lakšeg putovanja i služi kao glavni dom vlasnika dok putuju po Engleskoj. Tačna cena ovog modela nije poznata, iako Baluchon male kuće obično prodaje za 80.000 EUR pa naviše.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR