Glas Javnosti

GLADIJATOR SE VRAĆA NA FILMSKO PLATNO! Ridli Skot najavio nastavak kultnog filma

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Ono o čemu se dugo šuškalo, sada je potvrđeno - početkom 2022. godine Ridli Skot kreće sa pripremama za snimanje "Gladijatora 2".

"Već imam gotov scenario za nastavak filma. Čim završim rad na filmu "Kitbag", bacam se na snimanje "Gladijatora 2" - rekao je Ridli Skot (83) u razgovoru za Empire, najavljujući tako nastavak filmskog hita iz 2000. godine.

Planirano je da se radnja filma dešava oko 25-30 godina od događanja u prvom delu. U centru pažnje će biti Lucijus, sin Lusile (Koni Nilsen) i sestrić Komodusa (Hoakin Finiks), rimskog vladara koga je u originalnom filmu ubio Maksimus (Rasel Krou). Podsećamo vas, Maksimus je umro na kraju Gladijatora, ali su producenti izjavili da će glavni junak novog filma, Lucijus, biti prikazan kao njegov svojevrsni naslednik.

 

Ridli Skot trenutno ne želi da otkriva detalje, a sve će biti jasnije krajem godine.

Ridli Skotov originalni "Gladijator" je izašao 2000. To je bio jedan od najvećih filmskih hitova te godine sa zaradom od 460 miliona dolara na svetskim blagajnama. Film je nominovan za jedanaest Oskara, a na kraju je dobio pet nagrada Američke filmske akademije, uključujući i one za najbolji film i najboljeg glumca (Rasel Krou).

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR