Glas Javnosti

Ginisova knjiga rekorda za kijanje: Devojka u danu kine do 12,000 puta

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Kada se prehladimo kijaje nekima zna opteretiti organizam ali ne kao ovoj tinejdžerki iz Teksasa.

Kijanje tinejdžerke Katelyn Thornley se jednostavno se ne može zaustaviti, jer ona kija i po 12000 puta dnevno!

Iako se ovo bizarno kijanje odnosno neverovatna priča Kejtlin o njenom kijanju pojvaila 2015 i danas dan je aktuelna kao neobično retko medicinsko stanje.


Kejtlin u proseku kihne najmanje dva puta u minutu, prema rečima njenog lekara, i ima epizode ​​koje mogu da dovedu do toga da kine do 20 puta u minutu, po 15 minuta.

Katelyn kaže da je bizarno zdravstveno stanje ekstremno bolno, jer se njeno telo neprestano priprema za sledeći nalet kijanja .Gotovo da ne verujete čak i tokom cele noći, dok spava!

Kada je imala 12 godina, Katelyn je iznenada počela da kija dok je izlazila sa časa klarineta u svojoj školi u Teksasu, SAD, objašnjavajući kako je “počelo kao mali kijanje“.

Kejtlin je u početku pretpostavila da bi to mogla biti alergijska reakcija ili da joj je nos nešto iritirao i mislila je da će to uskoro prestati. Ali na njenu žalost nikada nije!


Tinejdžerka je tvrdila da se čudan problem sa kijanjem samo pogoršao, jer je videla da kija i do 20 puta u minutu -što predstavlja neverovatnih 12.000 puta da kihne dnevno.

Rekla je: “Bilo je samo nekoliko kijanja tu i tamo, ali dok sam otišla u krevet, te noći sam kihnula 30 puta.!”

U narednim nedeljama, kijanje Katelyn Thornley počelo je da traje i do 15 minuta, što znači da je Kejtlin jedva mogla da završi rečenicu. Na kraju je morala da prestane da pohađa školu i odustala je od sviranja klarineta za bend zbog bizarnog stanja neprestanog kihanja.

Njena mama Erika Hodges rekla je: “Ona ne može da ide u školu niti da radi bilo šta normalno. Ne može dobro da jede, mora da pijucka. Ne može da pije. To utiče na sve.”

Lekari u Teksaškoj dečjoj bolnici u Hjustonu pokušali su da dođu do zagonetne situacije sa kijanjem i šta je to izazvalo, ali su bili prilično zbunjeni jedinstvenim slučajem.

Deleći svoje sumnje, dr Mered Parnes je rekao: “Imala je nekako smešan osećaj koji je opisala u svom nosu i da je deo njene istorije veoma uobičajen za tikove.”


Kejtlin je dosada bila pacijent šest lekara kada je njena priča objavljena septembra 2015. godine, koji su svi isključili alergije i prisustvo virusa, ostavljajući ih zapanjenim.

Njeni roditelji su postajali sve zabrinutiji zbog nemilosrdnog kihanja njihove ćerke i misteriozne uzroke toga. Devojčin tata, Travis, prisetio se vremena kada je Kejtlin imala ‘epizodu’ koja je trajala 45 minuta.

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, najduži napad kihanja bio je dug 976 dana – tako da možete zamisliti paniku koju je porodica osetila kada ju je nešto pokrenulo.

Trevis je rekao:”Vrisnula je od bola nekoliko puta i sve što mogu da uradim je da je čvrsto držim i čekam da zaspi. Teško je to gledati.”

Ali Travis i Erika su se i dalje nadali da će se neko javiti i ponuditi odgovore o Kejtininom stanju. Tinejdžerka je dobila samo malo mira od kijanja kada je konačno zaspala – i mora da uzme Benadril lek i kada sluša Bitlse?!

“Ponekad poželim da napustim svoje telo na neko vreme kako bih mogao da gledam sebe kako spavam. Zato što i u snovima kijam.” rekla je Katelyn

Uprkos tome što je prošlo osam godina, nije bilo zvaničnog ažuriranja o njenom medicinskom stanju odnosno kijanju.

Glas javnosti/Z04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR