Glas Javnosti

GDE GREŠIMO KOD POSTAVLJANJA TV-a? Donosimo vam najčešće greške, ali i SAVETE kako da ih izbegnete

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Mnogi ne mogu zamisliti dnevni boravak bez televizora, ali njegov smeštaj u prostor zna zadati puno muke.

U nastavku donosimo tri najčešće greške kod postavljanja tv prijemnika u prostor i savete kako ih izbeći.

Greška br. 1: U centru pažnje

Moderni tv prijemnici su stvarno čuda tehnologije i oduševljavaju svojim performansama kao i dizajnom, ali ne bi ga smeli staviti u prvi plan i učiniti ga središnjim objektom u dnevnom boravku. Naročito se to odnosi na crne modele XXXL veličine u klasičnoj dnevnoj sobi.

Savet: Umesto stvaranja interijera oko TV-a, krenite od osnovnih komada nameštaja – garniture za sedenje, polica, komoda i stolića. Pritom naravno uzmite u obzir raspored sedećih elemenata kako bi se nesmetano mogao pratiti tv sadržaj. Garnitura ne može biti usmerena prema zidu na kojem nema mesta za tv.

Greška br. 2: Stavljen je previsoko ili prenisko

Jedna od uobičajenih pogrešaka je što ne samo slike, fotografije i mini police postavljamo previsoko na zidu, nego i televizor. Visoko postavljanje estetski je problem, ali i praktičan jer je vrlo nezgodno i neprirodno za telo imati pogled dugo vremena uperen prema gore ili  prema dole. Problem je  i kada je tv prenisko postavljen jer je to vrlo nepovoljno za naš vrat.

Savet: Gde god ste stavili televizor, ekran bi, kada smo u sedećem položaju, trebao biti u visini očiju. Pre nego što ga instalirate, sednite na sofu ili legnite na krevet i gledajte ravno napred, bez podizanja i spuštanja glave: gde vam je uperen pogled, na tu visinu bi trebao biti postavljen tv.

Greška br. 3: Ne uklapa se u interijer

Želja za kombinovanjem nameštaja, uređaja i detalja u jednu celinu dobar je način za postizanje skladnog interijera, ali televizor je živa slika, a ne statičan objekt pa je potreban oprez zbog toga. Mnogi zanemare ovu činjenicu što za rezultat ima zbrku na zidu gde stoji tv, a celi prostor gubi svoj integritet, piše Klix.

Savet: Ne dopustite da vaš tv postane samo ružna crna mrlja u vašoj sobi. TV se može nalaziti na zidu i biti okružen fotografijama, crtežima, slikama…

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR