Glas Javnosti
posta

Foto projekat "50" predstavlja Vam žene koje su javno pokazale svoje nesavršenosti: NE STIDIMO SE SVOG TELA!

Zanimljivosti
Autor: Glas Javnosti

Čak pedeset žena različitih generacija učestvovalo je u ovom projektu u kom su pokazale svoje nedostatke. Fizičke mane i nedostaci izazivaju nesigurnosti u nama koje moramo prevazići, ne smemo se stideti svog tela. Savršene smo takve kakve jesmo!

Mlada umetnica Đurđina Kovačević iz Kovina je fotografisala nesavršena, ali divna i nežna ženska tela.

-Često upadam u rasprave o ženskom telu, feminizmu, jednakosti polova i imam osećaj da ono što pričam druga strana nikako ne razume i ne čuje. I, odlučila sam da se borim na svoj način-fotografijom… Pre svega, želela sam da samoj ženi koja se fotografiše pokažem kako je to što fotografiše lepo, može da izgleda lepo, može i drugačije da se prikaže i misli o tome. Cilj projekta je da pokaže da ni jedna žena nije sama u borbi sa samopouzdanjem i prihvatanjem svog tela, da nas ima mnogo i da smo tu da se podržavamo. Da smo jače i više možemo zajedno! Za mene je ovo mali korak da sledeće generacije mogu drugačije da rade od nas. Širimo priču i ljubav- rekla je Đurđina za “Svet lepote”.

Ona je otkrila i da joj je bilo teško da nađe 50 modela za ovaj projekat, a našla ih je uglavnom preko Instagrama.

Devojkama koje se stide svog tela, Đurđina bi poručila: -Menjajte se, radite na sebi, pričajte sa sobom. I nikako se ne upoređujte sa drugim ženama jer i od najlepše žene ima lepša, to sve ide u krug, tu ne možemo ništa. Delite komplimente, onako od srca, svojim dragim ženama-.

(Izvor: Novas)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR