Glas Javnosti

Evo koji sve razlozi mogu uticati na seksualni život kod muškaraca: Neki su tako duboko ukorenjeni da odlažu zadovoljstvo i do 40-tih.

Zanimljivosti
Autor: Glas Javnosti

Studija Nekst stepa kaže da u Velikoj Britaniji jedan od osam 26-godišnjaka još nije imao odnose, a neki seksolozi procenjuju kako je verovatnije da je čak jedan od šest. U prethodnim generacijama ta brojka je bila mnogo manja - jedan na njih 20 - a istraživanje Univerziteta u Čikagu tvrdi da se od 2008. godine do danas broj nevinih muškaraca u tim godinama utrostručio.

Prema mišljenju Trejsi Koks, seksologa, nekoliko faktora je uzrok porasta. Prvi je taj što su društvene mreže i razne 'dating aplikacije' seks učinili pre dostupnim, zbog čega se mladići više nego ikad opterećuju sa svojim izgledom (odnosno veličinom) i performansama.

Osim toga, kaže Koksova, mnogi mladi ljudi svet doživljavaju kao sumorno mesto s neizvesnom budućnosti, manjka im samopouzdanja a ne manjka depresije i anksioznosti. I treće, niko im ne podiže libido i ne podstiče na to da budu s nekim intimni.

- Pre je muškaravc ako nije nevin od 25 do 35 godina bio 'anomalija', nešto što se ne sreće često - rekla je Koksova, i smatrali bi  ga se 'neprilagođenim', ali sa današnjim mmcima to nije slučaj.

Ona je razgovarala sa dvojicom koji su izgubili nevinost kasnije nego se to očekuje, evo što kažu:

Iamo sam traume zbog majčine afere Ostao sam nevin do kasnih 20, iako sam vrlo društven i ne izgledam loše. Odrastao sam u kući u kojoj su dominirale žene, s mamom i dve sestre. Mama je imala aferu koja je trajala nekoliko godina, što sam saznao kad mi je bilo 15.

Aferu je okončala, ali je na kraju ipak ostavila mog oca i mislim da sam zbog toga osećao nesigurnost sa ženama. Moja mama nije loša osoba ali je povredila oca povredila i oduvek mislim da se to može dogoditi i meni.

Njena se afera odvijala otprilike u vreme kad su moji prijatelji izgubili nevinost i danas shvatam da je to bio razlog zašto ja nisam. Jednostavno me seks tad nije zanimao a nisam pojma imao zašto.

Kako je vreme prolazilo a ja nisam imao devojke, postalo je jasno da mama misli da sam gej. Razgovarala je sa mnom o tome, kao nije važno koji pol me privlači, da će uvek biti uz mene, a ja sam se osećao neprijatno zbog tih razgovora.

Sa 14 godina sam imao jednu devojku: dirao sam joj grudi i radio s njom sve što tinejdžeri rade ali nije bilo seksa. Onda se dogodila ta mamina afera i ja sam se povukao, godinama nisam ni masturbirao.

Nisam ni razmišljao o tome previše, nije mi bilo drago što sam nevin, naravno, ali me to nije definisalo. Nekako sam verovao da će se seks dogoditi kad sretnem pravu osobu, tako je i bilo.

Počeo sam da radim u jednoj marketinškoj firmi a ona mi je bila kolegica. Meni je bilo 27, njoj 23 godine. Nakon što smo se nekoliko nedelja viđali, bio sam dovoljno siguran u sebe i u nju da joj kažem da sam nevin.

Bila je prilično iznenađena, ali ne na neki negativan način. Prvi je seks bio očekivano kratak - u roku od nekoliko sekundi sam bio gotov - ali smo se samo poljubili i nasmejali.

I dalje se borim s nepoverenjem prema ženama ali kasni gubitak nevinosti nije mnogo uticao na moj seksualni život kasnije!

Nevin zbog religije Imam 34 godine i musliman sam. U mojoj se porodici o seksu ne priča - ako se i dogodi, stidimo se i to krijemo.

Ja sam prilično religiozan i seks je za mene velika stvar. Većina klinaca iz škole izgubila je nevinost na nekoj zabavi uz piće. Verovatno sam mogao i ja tako ali nisam hteo. Po svemu drugom sam, osim po tome što sam nevin i što ne pijem, poput svojih vršnjaka. Mislim da alkohol ima velik uticaj na to što sam još nevin: kako ne pijem, ni ženama nije prijatno piti i napiti se preda mnom, a čini mi se da do seksa uglavnom dođe u tim pijanim trenucima.

Niko od mojih prijatelja ne zna da sam nevin, oni misle da samo ne pričam o seksu zbog svojih roditelja. Zato otvoreno o tome pričaju ispred mene i ljubomoran sam na njihova iskustva. Hteo bih da osetim kakav je oralni seks, kako je spavati go pored nekoga. Želim da imam zdrav, istraživački seksualni život, kakav imaju moji prijatelji i bojim se da ako završim s jako religioznom devojkom koja neće biti otvorena za sve što želim. Ne želim seks bez osećaja kakav imaju moji roditelji.

Znači li ovo da s njima nešto nije u redu? Ne. Vrlo se lako dogodi da neko 'predugo' bude nevin. Ponekad osoba tako svesno odluči, iz verskih ili moralnih razloga. Ili se jednostavno prvi seks ne dogodi kad i drugima.

Znači li to da im seks neće biti dobar? Ne. Neke žene uživaju u tome da budu prve koje su muškarca upoznale sa seksualnim užicima. Nevini muškarci obraćaju pažnju i slušaju. Oni partnera traže da ih nauči stvarima i s vremenom i uz strpljenje mogu postati savršeni ljubavnici, baš kao i svi ostali koji su sve to prošli ranije upoznali..

(Izvor: Kurir)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR