Glas Javnosti

Drže 2 Ginisova rekorda: TROJKE ROĐENE SAMO TRI NEDELJE NAKON ŠTO JE MAJKA OTKRILA DA JE TRUDNA

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Rubi Rouz, Pejton Pejdž i Porša Mej Hopkins, rođene su u 22 nedelji trudnoće

Britanske trojke, su postavile dva Ginisova svetska rekorda, a tek su se rodile- one su najranije rođene i najlakše bebe ikada. Trojke su rođene u februaru 2021. i upravo su proslavile svoj 2.rođendan. Rođene su u 22.nedelji, sa kombinovanom težinom od 0,965 grama (2lb 13oz).

Najstarija Rubi, rođena je u 10:33 ujutru, teška 0.453 grama i odmah je povijena u polietilenski povoj, koji je delovao kao improvizovana materica, ne bi li sačuvao toplotu i smanjio rizik od hipotermije, prenose magazin.novosti.rs

Pejton Džejn rođena je u 12:01 i bila je još lakša, a Porša Mej rođena je hitnim carskim rezom u 12:02 popodne i bila je najsitinija od svih.

Njihova majka, Mihaela Vajt otkrila je da je trudna u 19.nedelji, i tada je ostala zapanjena saznanjem da nosi ne jednu već 3 bebe! Ona se porodila samo tri nedelje kasnije, uz podršku partnera Džejsona Hopkinsa, koji ju je opisao kao čudesnu mamu. Uprkos podršci 21 lekara i medicinskih sestara, porođaj je opisala kao traumatičan.

Od svake bebe se zahtevalo da samostalno diše 10 sekundi, pre nego što bi medicinsko osoblje intervenisalo i obezbedilo kiseonik. Sve tri bebe su prošle test, i nastavile da se oporavljaju u naredna 72 sata, koja se smatraju najkritičnijim. Ostale su na odeljenju intenzivne nege u narednih nekoliko meseci. Najmlađa bebica je ostala malo duže od svojih sestara.

Ove čudesne trojke sada imaju 2 godine, iako dobro napreduju, žive sa različitim stepenom cerebralne paralize. Rubi može samsotalno da jede, puzi i hoda, dok njene mlađe sestre imaju poteškoće u kretanju i neophodna im je cev za hranjenje.

Roditelji su objasnili da se svako na svoj način nosi sa problemima koje imaju njihova deca. Gospođa Vajt je rekla:

To može da bude zaista izazov za svakoga ko ima decu sa smetnjama u razvoju, ali ja i moj partner radimo sve što je u našoj moći za njih, izjavila je ova hrabra mama.

Za razliku od nje, njen partner je podelio svoje iskustvo:

Bilo je veoma veoma stresno prve godine, izjavio je gospodin Hopkins, koji je još dodao da je patio od post-porođajne depresije i post-traumatskog stresnog poremćaja.

Postnatalna depresija nije baš prepoznata kod očeva, i čitavo iskustvo za tatu može biti veoma otuđujuće, objasnio je on.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR