Glas Javnosti

Доручковао је два пива. У крви измерено чак 8,83 промила алкохола. Клинички је изгледао максимално на три промила алкохола у крви

Zanimljivosti
Autor: Глас јавности / БЕТА / од 25.09.2018.

Лекаре је овог викенда запрепастио случај 41-годишњег Чеха који је сломио ногу берући печурке по шуми у региону Остраве на истоку земље, пошто су анализе показале да није само мало припит, како је изгледао, већ да у крви има чак 8,83 промила алкохола.

Лекаре је овог викенда запрепастио случај 41-годишњег Чеха који је сломио ногу берући печурке по шуми у региону Остраве на истоку земље, пошто су анализе показале да није само мало припит, како је изгледао, већ да у крви има чак 8,83 промила алкохола што је нови неславни чешки рекорд.

 
"Мушкарац је прво признао да је попио флашу и по пива. Због предстојеће операције смо правили анализу крви на присуство етанола и показало се да је имао чак 8,83 промила алкохола у крви", казао је за данашње Право лекар из болнице у Крнову Јиржи Стошек.

И ортопед Стошек и примаријус Интерног одељење болнице на коме је мушкарац завршио док се не отрезни како би могли да га оперишу, Надежда Мичудова, током своје праксе нису наишли на пацијента тако пијаног а да се то на њему тако мало примећује.

"Корачао је, оријентисао се. Клинички је изгледао максимално на три промила алкохола у крви. Рекао нам је да је пио са друговима у петак увече а у суботу ујутру када је кренуо у шуму да бере печурке доручковао је два пива. Прво јело, парче хлеба са месом, уз пиво, појео је тек пошто се повредио, пред превоз у болницу", казала је Мичудова.

Чех из Крнова са 8,83 промила алкохола у крви оборио је овог викенда неславни национални рекорд који је држао један тракториста кога је чешка саобраћајна полиција зауставила за воланом цистерне са стајњаком да би алкомат показао читавих осам промила алкохола у крви.

"Светски рекорд држи Пољак Анџеј В. коме је након прославе са пријатељима измерено 12,8 промила, а међу женама Францускиња којој су после саобраћајне несреће измерили 11 промила алкохола у крви", рекао је портпарол болнице Јиржи Крушила.

Глас јавности / БЕТА / од 25.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR