Glas Javnosti

DOPUSTITE ŽIVOTU DA VAM SE JEDNOSTAVNO DOGODI...Zašto se najbolje stvari dešavaju kad se najmanje nadamo?

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Koliko puta vam se zaista dogodilo da ste mesecima bezuspešno slali aplikacije za posao, a kada ste odustali, posao iz snova došao je do vas, sam od sebe?

Sa koliko dejtova ste se vratili razočarani i kada ste konačno ubedili sebe da vam niko ne treba, sasvim slučajno sreli ste čoveka svog života. Sve ove situcije uporište nalaze u onoj dobroj staroj izreci: Najlepše stvari se dešavaju, kada se najmanje nadaš.

Postoji nekoliko činjenica, koje idu u prilog ovoj izreci, i čine da verujemo da je najbolje da zaista dopustimo životu da nam se dogodi.

1. Kada nešto konačno pustite, počinjete da vidite jasnije

Ponekad toliko jako želimo da se nešto dogodi, da često ne razmišljamo racionalno i zbunjujemo sebe. U tom trenutku, potrebno je da našu želju stavimo na pauzu i pomerimo fokus. Kada konačno svoju pažnju posvetimo nečemu drugom, imaćemo neuporedivo jasniju sliku o svemu što nam se u poslednje vreme dešavalo i koliko je to za nas bilo dobro ili loše. Ponekad jednostavno moramo zaustaviti naše želje na neko vreme, kako bi se one pred nama jasno iskristalisale.

2. Ne sputavajte se

Ponekad se ništa ne desi onako kako mi želimo i najbolje stvari obično se dese, kada se otrgnemo sopstvenoj kontroli. Ponekad sebe sputavate, jer previše promišljate, dok vam prilika za ostvarenje vaše želje, promiče ispred nosa. U tom trenutku zaboravite na rizik i idite za svojom srećom.

3. Naučite da živite u trenutku

Ono što se nije dogodilo, nije ni trebalo da se dogodi, a ono što će se tek dogoditi u mnogome zavisi od onoga što vam se dešava u trenutku. Zato je veoma važno da naučite da živite život bez osvrtanja na prošlost i planiranja budućnosti, već u trenutku, koji se dešava upravo sad. Svaki dan vašeg života je poseban i ako se potrudite da ga provedete radeći stvari koje vas čine srećnim, možda ćete doživeti velika iskustva.

Umesto da očekujete sve što život tek treba da vam donese, živite za svako novo danas i videćete da će se sve dogoditi, ne u očekivano, već u pravo vreme!

(Glas javnosti/Lepota i zdravlje)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR