Glas Javnosti

Donirao je spermu i to KRIO OD SVOJE ŽENE godinama, sve dok se nije pojavio DNK TEST: „Saznala sam sasvim SLUČAJNO...“

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Žena je ostala užasnuta nakon što je otkrila da je njen suprug donirao svoju spermu i krio ovu tajnu od nje decenijama, a saznala je tek kada je DNK test otkrio sve.

Žena je priznala da su se u ranim danima zajedničkog braka 90-ih ona i njen suprug imali težak period sa novcem i da su razgovarali o mogućnosti doniranja sperme ili jajnih ćelija kao načina zarade, ali su na kraju odlučili da to ipak neće da rade. Sada, više od 20 godina nakon te rasprave, žena je saznala da je njen muž donirao svoju spermu i kao rezultat ima dete, prenosi Mirror.

Ona je rekla da je njen suprug saznao za biološku ćerku 2017. godine preko DNK web stranice i počeo da komunicira sa njom. Takođe je rekao svojoj ostaloj deci za nju, ali je vest o njenom postojanju krio od svoje supruge sve do nedavno.

„Saznala sam slučajno pre samo nekoliko meseci kad sam čula svoju ćerku kako ga pita da li mi je rekao. Osećam se jako izdano i ljuto što je krio to od mene tolike godine i tražio od naše dece da čuvaju ovu tajnu“, rekla je ona.

Priznala je da je ljuta što je njen suprug uspostavio vezu sa detetom začetim donacijom sperme, jer se zbog toga oseća kao da mu njihova porodica „nije dovoljna“. Takođe je ljuta na svoju decu jer su skrivali ovu tajnu od nje i dok želi da oprosti svom suprugu i ponovo mu veruje, nije sigurna može li to zbog „zbunjujućih osećanja“ o situaciji.

unsplash.com
foto: Glas javnosti

Psihoterapeutkinja Lori Gotlieb ponudila je savet ovoj ženi kao odgovor na njeno pismo i rekla joj je da je u pravu što je zbunjena nakon što se suočila sa izdajom svog supruga. Objasnila je da bi kao rezultat izdaje ona mogla da počne da oseća niz intenzivnih emocija uključujući „depresiju, teskobu, ljutnju, preteranu budnost, sram, nametljive misli, sumnju u sebe, nesanicu, obamrlost ili napade panike“.

Lori je takođe rekla da su opraštanje i poverenje dve odvojene stvari i dok bi žena mogla da oprosti svom suprugu što ju je lagao, njegovo ponašanje mora da se promeni kako bi mu ona ponovo verovala.

„Oproštaj dolazi iz promene u vama, a poverenje dolazi iz promene od njega. Osoba koja želi da uspostavi poverenje u budućnosti će priznati puni opseg svojih dela, razumeti zašto je ono što je učinila bilo pogrešno, ponuditi konkretnu ispravku, pokazati istinsko kajanje i pokazati strpljenje i empatiju za bol koju je uzrokovao“, istakle je.

Rekla je da bi njen muž trebalo da se otvori i ispriča joj sve o detetu bez skrivanja bilo čega drugog od nje, i ako on nije spreman da preuzme odgovornost, to takođe može biti korisna informacija koja će pomoći žena da zna hoće li mu ikada više moći verovati.

Glas javnosti / P04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR